Bakir Izetbegović na čelu Predsjedništva BiH

Izetbegović: O planiranim aktivnostima upoznat će javnost na konferenciji za novinare nakon prve naredne sjednice Predsjedništva BiH
Izetbegović: O planiranim aktivnostima upoznat će javnost na konferenciji za novinare nakon prve naredne sjednice Predsjedništva BiH

Dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, prema načelu rotacije, u subotu preuzima član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović.

Izetbegović će dužnost predsjedavajućeg obavljati u narednih osam mjeseci.

U Izetbegovićevom kabinetu rečeno je da će bošnjački član Predsjedništva BiH o planiranim aktivnostima upoznati javnost na konferenciji za novinare nakon prve naredne sjednice Predsjedništva BiH.

Predstavnici medija moći će da dobiju Komšićev stav o radu Predsjedništva BiH u prethodnih osam mjeseci u ponedjeljak nakon primopredaje dužnosti, rekli su u Komšićevom kabinetu.

Rotacija na funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH odvija se na osnovu odredbi Ustava BiH kojima se definiše taj segment Poslovnika o radu Predsjedništva BiH.

Dužnosti predsjedavajućeg su, između ostalog, sazivanje sjednica Predsjedništva, veća saradnja sa medijima, kao i veće obaveze prema službenim međudržavnim posjetama u odnosu na druga dva člana.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO