Policajac spasio djecu od bijesnog psa

Svi povrijeđeni su otpušteni kući (EPA)
Svi povrijeđeni su otpušteni kući (EPA)

Nekoliko djece i jedna žena povrijeđeni su subotu u parku u Banjoj Luci kada ih je napao njemački ovčar.

Očevici su ispričali da su dvojica policajaca, od kojih je jedan uspio ustrijeliti psa, spasila djecu od veće nesreće.

Djeca su se oko podneva igrala u Parku “Mladen Stojanović” kada je pas, prema navodima prolaznika, krenuo prema njima i počeo ih gristi.

Nastala je vriska i metež, a žena koja se našla u blizini pokušala je pomoći djeci, ali je pas napao i nju.

U pomoć su im pritekla dvojica policajca, Esad Čavka i Miloš Dukić, koji su se našli u blizini parka.

Policajac Esad Čavka je ispričao da je pokušao udarcima nogom odvući psa od djece te da mu nije preostalo ništa drugo nego da hicem iz pištolja ubije psa, koji se vraćao prema djeci i ponovo ih napadao.

Portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka Igor Šukalo rekao je da se ovaj čin policijskog službenika ne smatra upotrebom sile.

“Policajac jeste upotrijebio pištolj. Vatreno oružje jeste sila, ali se u toj situaciji ne smatra upotrebom sile. Policajac je otklonio opasnost od građana”, rekao je Šukalo.

Nanesene povrede

Svi povrijeđeni su zbrinuti u hitnoj pomoći, a portparol Doma zdravlja u Banjoj Luci Dušica Stanković potvrdila je Srni da su se Službi hitne pomoći Banja Luka u subotu za pomoć obratile tri osobe, dvije žene i jedno dijete.

“Dvije žene i jedno dijete su se obratile Službi hitne pomoći sa lakšim i težim ugrizima. Nakon pregleda, upućeni su na Kliniku za infektivne bolesti radi provjere”, rekla je Stanković.

Kako je za  Srna rekla portparol Kliničkog centra Banja Luka Nada Jokanović, 50-godišnja i 37-godišnja žena te trogodišnje dijete otpušteni su kući u subotu navečer, nakon što su dobili antialergijsku i antitetanusnu zaštitu.

“Još ne znamo da li je životinja bila zaražena, jer se radi analiza na Veterinarskom institutu Republike Srpske (RS) ‘Dr Vaso Butozan’, pa ćemo, na osnovu povratne informacije, ukoliko bude potrebno, još djelovati”, rekla je Jokanović.

Policija traga za vlasnikom psa, čiji identitet nije poznat.

Prema odluci gradskih vlasti, šetanje psa je zabranjeno u širem gradskom centru, a za nepoštivanje ove odluke propisana je kazna od 100 do 1.000 konvertabilnih maraka (KM).

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Balkan
POPULARNO