Paravinja prebačen u Hrvatsku

Okružni sud u Sokocu osudio je Paravinju na dvije godine i devet mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja (Pixsell)

Dragan Paravinja, koji je optužen za ubistvo sedamnaestogodišnje Antonije Bilić iz Šibenika, prebačen je u četvrtak iz Kazneno-popravnog zavoda Tunjice kod Banja Luke u Hrvatsku, rekao je za agenciju Srna direktor Zavoda Pero Dunjić.

Dunjić je pojasnio da je Paravinji privremeno prekinuto izdržavanje kazne i da će on biti vraćen u Tunjice, s obzirom da ga je Okružni sud u Sokocu osudio na izdržavanje kazne od dvije godine i devet mjeseci zbog pokušaja silovanja u Palama 2002. godine.

Ministarstvo pravde Hrvatske je prije mjesec primilo rješenje Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine kojim se dozvoljava privremeno izručenje Paravinje.

Nakon hapšenja u Srpcu u junu prošle godine, Paravinja je izručen u Hrvatsku, a zatim vraćen u BiH, gdje je osuđen zbog slučaja na Palama.

Ostale optužbe

Osim Hrvatske, Paravinju potražuje i Srbija zbog silovanja i pokušaja silovanja. On je u toj zemlji pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora.

Paravinja, inače vozač kamiona, najprije je priznao, a zatim porekao da je ubio Bilićevu, za kojom se još traga.

Nakon što stigne u zatvor u Šibenik, Paravinja će se na sudu izjasniti o krivici za ubistvo Bilić sedmog juna pošle godine, te pokušaj silovanja 25-godišnje autostoperke krajem juna 2010.

Izvor: Agencije


Povezane

U Šibeniku Draganu Paravinji, koji služi kaznu u zatvoru Tunjice kod Banja Luke zbog silovanja žene na području Jahorine 2002.,sudit će se za pokušaj silovanja i ubistvo maloljetne Antonije Bilić.

Published On 12 Jan 2012
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO