Elementarna nepogoda u dolini Neretve

Visok snijeg i niske temperature okovale su Metković početkom februara (metkovic.hr)

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić proglasio je u četvrtak elementarnu nepogodu za područja Metkovića, Ploča i Opuzena te za općine Kulu Norinsku, Pojezerje, Slivno i Zažablje, saopćio je ured za odnose s javnošću Dubrovačko-neretvanske županije.

Snježno nevrijeme, led i neuobičajeno niske temperature od 2. do 9. februara uzrokovale su goleme štete na plastenicima, višegodišnjim nasadima, poljoprivrednoj proizvodnji te obiteljskim i gospodarskim zgradama, prenosi Hina.

Gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su do 1. aprila izraditi konačne izvještaje i dostaviti ih na potvrdu županijskom povjerenstvu.

Izvor: Agencije


Povezane

Novi snježni talas zahvatio je Hrvatsku, ali ovog puta je više problema donio unutrašnjosti te zemlje.  U saobraćaju ponovo teškoće, naročito na autoputu prema Splitu. Ipak, Dalmacija nove padavine dočekuje spremnija. Priču donosi Ivan Čorkalo.

Gost Al Jazeere u Zagrebu je bio Damir Čemerin, zamjenik komandanta civilne zaštite Hrvatske koji je rekao da se ne očekuje toliko snijega koliko ga je bilo u protekloj sedmici. „Prognoze govore o nekakvih dvadesetak centimetara, možda u zaleđu Dalmacije i do nekih 40 centimetara“, rekao je on dodavši da je problem u Dalmaciji bura […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO