Neoštećen tanker Siscia otplovio Dunavom

U februaru prošle godine tanker Siscia se nasukao blizu Šapca, a nekoliko mjeseci kasnije zaglavio je blizu Slavonskog Broda (AP)

Tanker Siscia, koji je bio nasukan na sprud na Dunavu kod Sremskih Karlovaca, u utorak ujutro je nesmetano otplovio prema Beogradu, saopćeno je iz Lučke kapetanije Novi Sad.

Takner koji je plovio pod hrvatskom zastavom, a na kojem je bilo oko 750 tona baznog ulja, nasukao se u ponedjeljak navečer na 1242. kilometru Dunava u Vojvodini.

Izbjegnuta ekološka katastrofa

Problem je u utorak ujutro prijavljen novosadskoj Lučkoj kapetaniji i tražen je adekvatan brod koji bi na siguran način Sisciju mogao povući natrag u dublji dio rijeke.

Postojala je bojazan da će, ukoliko dođe do oštećenja trupa tankera, doći do ekološke katastrofe. No, iz Lučke kapetanije Novi Sad je javljeno da nasukani tanker nije imao nikakve štete i da je u utorak ujutro otplovio dalje Dunavom.

Isti je brod već imao slične incidente.

U februaru prošle godine nasukao se na sprud u blizini Šapca (Srbija), a nekoliko mjeseci kasnije zaglavio je na Savi blizu Slavonskog Broda (Hrvatska).

Izvor: Agencije