Srbija: Vrh potvrdio jedinstvo o svim temama

Na sastanku državnog vrha Srbije još jednom je potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama, izjavio je u ponedjeljak premijer te države i predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, ističući da je na sastanku sa liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem potvrđeno da između dvije najveće stranke u vladajućoj koaliciji postoji potpuno jedinstvo o svim najvažnijim pitanjima.

“Na sastanku državnog rukovodstva još jednom je potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama sastanka, u vezi državne politike o Kosovu i Metohiji, o daljem toku evropskih integracija i o ciljevima ekonomske politike”, izjavio je Dačić Tanjugu.

Premijer Srbije je kazao da je, poslije tog sastanka, sa liderom SNS-a dugo razgovarao o daljim potezima Vlade Srbije u vezi sa za najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima.

Promjena mišljenja

“Između dve najveće stranke u vladajućoj koaliciji postoji potpuno jedinstvo o svim najvažnijim pitanjima. Ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi država i narod, nameće neophodnost jedinstva i političke stabilnosti, čemu su obe stranke spremne da pruže najveći doprinos, kako bi Vlada Srbije imala kapacitet da realizuje svoje ciljeve u daljim reformama društva, pronalaženju održivog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, nastavku evropskog puta, ekonomskom oporavku i odlučnoj borbi protiv kriminala i korupcije”, rekao je Dačić.

Odvojeni, trosatni, sastanak nakon toga održali su Ivica Dačića i Aleksandar Vučić.

I ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u ponedjeljak da je njegova saradnja s prvim potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, te da je o odlična i da je promijenio mišljenje kakvo je ranije imao o SNS-u.

Dinkić je, gostujući na B92, naglasio kako nije očekivao da će biti ovakva koalicija, ali da su se okolnosti promijenile, jer su prethodni partner – Demokratska stranka i Boris Tadić – otjerali od sebe i htjeli da mu unište stranku i njega.

Izvor: Agencije