Postignut dogovor, deblokada Dunava

Sedmodnevna blokada Dunava uzrokovala je velike materijalne troškove (AFP)
Sedmodnevna blokada Dunava uzrokovala je velike materijalne troškove (AFP)

Predstavnik nezadovoljnih radnika Dunav agregata Novica Cvetković izjavio je da je postignut dogovor u vezi s isplatom zaostalih zarada zaposlenima, što znači da se povlače brodovi sa blokade i oslobađa plovni put na Dunavu kod Novog Sada.

Cvetković je izjavio Tanjugu da “dogovor stupa na snagu odmah” i da je počelo oslobađanje ulazu u novosadsku luku, te da će rano ujutro u utorak biti izvršena kompletna deblokada Dunava.

Posljednji pregovori u kojima su učestvovali sajvetnik premijera Ivica Tončev, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predstavnici radnika i vlasnik kompanije Dušan Borovica počeo je oko 21 sat i dogovor je postignut oko 22:30, rekao je on.

Dogovoreno je da radnicima do srijede bude uplaćene četiri plate i isto toliko ukrcavanja na brodove, a da im još dvije plate i dva ukrcavanja budu isplaćeni do 5. novembra.

Zbog sedmodnevne blokade plovnog koridora kod Novog Sada više od stotinu domaćih i stranih brodova je usidreno uzvodno i nizvodno, što stvara velike materijalne troškove i gubitke za prevoznike i vlasnike robe koja se transportuje rijekom.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Balkan
POPULARNO