Karamarko najavio kandidaturu za predsjednika HDZ

Do sada je javno kandidaturu najavila samo Jadranka Kosor (Pixsell)
Do sada je javno kandidaturu najavila samo Jadranka Kosor (Pixsell)

Nakon što je putem medija svoju kandidaturu za predsjednicu Hrvatske demokratske zajednice  najavila bivša premijerka i sadašnja šefica stranke Jadranka Kosor, to je uradio i bivši ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko, prenijele su agencije.

“HDZ su potrebne promjene koje će stranku promovirati u modernu europsku i demokršćansku stranku s jasno definiranim ciljevima i politikom. Ja jesam potencijalni kandidat takvog HDZ-a”, navodi se u dopisu koji je Karamarko poslao hrvatskoj RTL.

On je kazao da je čvrsto uvjeren da HDZ ima unutrašnju snagu da sprovede demokratske promjene.

“To dokazuje i sama rasprava koja se trenutno vodi u javnosti, a iz koje se nameće zaključak da će na unutarstranačkim izborima biti više kandidata”, naveo je Karamarko.

Do sada je javno kandidaturu najavila samo Kosor, dok se nagađa hoće li to učiniti sadašnji zamjenik predsjednice Darko Milinović i bivši vicepremijer za investicije Domagoj Milošević, pišu agencije.

Iako je Karamarko ranih devedesetih bio član HDZ-a, on je nakon saradnje sa Stjepanom Mesićem dok je bio predsjednik i nakon imenovanja na funkciju ministra, početkom septembra prošle godine ponovno obnovio članstvo u stranci.

Izvor: Agencije


Povezane

Branko Bačić, glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice, odbacio je navode kako je njegova misija prevladavanje navodnih poteškoća unutar stranke u Splitu.

13 Dec 2011
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO