HDZ će se žestoko suprotstaviti povlačenju tužbe protiv Srbije

Jadranka Kosor najavila da će se HDZ u Saboru žestoko boriti protiv poreza na imovinu (Pixsell)

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na današnjoj je 22. godišnjici utemeljenja splitskog HDZ-a pozvala je članove stranke na jedinstvo, mudrost i međusobno uvažavanje.

“Mi smo jedna velika obitelj. Jaki smo onoliko koliko imamo članstvo, a imamo 220.000 ljudi”, rekla je Kosor posebno istaknuvši ljubav članova HDZ-a prema Hrvatskoj.

“Morat ćemo se još čvršće uhvatiti za ruke i boriti se za hrvatske nacionalne interese. Pozivam vas da svi budemo kao jedan”, dodala je.

Protiv objave registra branitelja

Kosor je najavila da će se HDZ u Saboru žestoko boriti protiv poreza na imovinu, PDV-a te povlačenja tužbe RH protiv Srbije ne želeći dozvoliti, kazala je, da se prekraja povijesna istina, javila je Hina.

Obratila se i braniteljima najavivši da će se suprotstaviti namjeri sadašnje vlade da objavi registar branitelja.

“Objava registra nije moguća jer nije u skladu sa zakonima, a nepoštivanje toga moglo bi dovesti do novih tužbi”, rekla je.

Predsjednik splitskog gradskog odbora HDZ- a Dujomir Marasović optužio je medije da su “u službi nove vlade koja je instalirana, a oni joj krče put”.

“Mediji nisu slobodni i ovo je vrijeme u kojem su na najnižoj točki”, zaključio je.

Ustvrdio je da se od nove vlasti nema što očekivati, jer neće proći dugo vremena da se pokaže kako nemaju ključ za izlazak iz trenutne situacije.

“Vuk dlaku mijenja, ćud nikada. Povijest se ponavlja u pogledu nove vlasti, jer funkcioniraju po partizanskom sustavu u kojem se obećaje da nitko neće trebati ništa raditi, a imat će sve. A onda ih srede porezima”, kazao je Marasović.

Predsjednik splitsko-dalmatinskog županijskog odbora HDZ-a Ante Sanader pozvao je članove i simpatizere HDZ- a na zajedništvo, mudrost i razum.

“Nemojmo dopustiti da zbog nečijih privatnih ambicija dođe do prijepora među nama. Svađe u HDZ- u neće biti, niti je smije biti. Važno je jedinstvo. Ne dopustimo nikome da se nama bavi”, pozvao je s govornice Sanader, podsjetivši na “ogroman trud koji je predsjednica HDZ- a Jadranka Kosor napravila za stranku i državu”.

Bez uplitanja

S predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor na današnju su proslavu u splitski hotel Radisson Blu došli i članovi najužeg vrha stranke Božidar Kalmeta, Branko Bačić te Darko Milinović koji novinarima nije želio otkriti hoće li se kandidirati na sljedećim unutarstranačkim izborima.

“Ja sam danas ovdje došao splitskom HDZ-u čestitati njihovih 22 godine. Moja osnovna poruka je da nema jakog HDZ- a na nacionalnoj razini bez jakog splitskog autonomnog HDZ- a kojima se nitko sa središnjice neće uplitati u odluke”, kratko je rekao novinarima Milinović.

Izvor: Agencije