Jovo Kapičić seli u Crnu Goru

Kapičića je u centru Beograda sa leđa napao nepoznati čovjek i udario ga u glavu

Penzionirani general bivše Jugoslovenske narodne armije (JNA) Jovo Kapičić odlučio je napustiti Srbiju nakon što je nedavno pretučen u centru Beograda, javio je u utorak Radio Slobodna Evropa.

Kapičić, koji ima 92 godine, nastavit će živjeti u Crnoj Gori, jer je, kako smatra, u većem dijelu srpske javnosti prokazan, kako zbog uloge u hapšenju četničkog komandanta i osuđenog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dragoslava – Draže Mihailović, tako i zbog zalaganja za crnogorsku nezavisnost i liberalnih i antinacionalističkih stavova.

Kapičić, koji ima 92 godine, nastavit će živjeti u Crnoj Gori, jer je, kako smatra, u većem dijelu srpske javnosti prokazan.

“Imam namjeru da se sklonim dole u taj moj crnogorski kraj da ne dobijam više batine. Moram još malo ovdje da se održim zbog ljekara, koji će me dovesti do normale, i idem da živim još ovo malo godina koje su mi ostale, iako sam u Beogradu bio 74 godine i borio se za taj grad i ovaj narod“, izjavio je Kapičić za RSE.

Penzionirani general JNA napadnut je 12. decembra prošle godine u centru Beograda i tom prilikom zadobio blaže povrede glave, nosa i ortopedske povrede.

Kapičić je napadnut oko 15 sati na uglu ulica Stanoja Glavaša i Cvijićeve u centru Beograda, a kako su tada Tanjugu rekli članovi porodice, Kapičića je sa leđa napao nepoznati čovjek i udario ga u glavu.

Patriote i uličari

Nakon što je nekoliko trenutaka ležao onesviješten, Kapičića su dva prolaznika dopratila do stana.

Kapičić je tada kazao da misli da su razlozi napada isključivo historijski i politički, budući da “važi kao Crnogorac, kao organizator Golog otoka i tvorac hapšenja Draže Mihailovića”.

“Čak i da pronađu toga koji me je napao, nije on to uradio zato što mene voli ili mrzi. On je to uradio zato što se u Skupštini Srbije i u svim medijima Jovo Kapičić proglašava čovjekom koji je neprijatelj srpskog naroda. E, onda on tu nađe povod da se zadovolji kao neki srpski patriota, a zapravo je običan uličar. Eto, to su te stvari koje meni govore – nemaš ti tu šta da radiš”, rekao je Kapičić.

Izvor: Agencije