Raspisivanje izbora u Srbiji 11. marta

Đukić - Dejanović: 11. marta ističe posljednji rok za start izbornih procesa

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić – Dejanović najavila je da će lokalni i parlamentarni izbori u Srbiji biti raspisani 11. marta, a da je “gotovo izvesno” da će datum njihovog održavanja biti 6. maj te da će kampanja trajati kraće od dva mjeseca.

“Iz ekonomskih razloga, predsednik Srbije Boris Tadić raspisaće parlamentarne, a ja lokalne izbore istog dana”, pojasnila je ona za beogradske Večernje novosti.

Dodala je da 11. marta ističe posljednji rok za start izbornih procesa i da je vladajuća koalicija odlučila čekati taj datum kako bi “u punoj meri” završila četvorogodišnji mandat i započete poslove.

‘Ako budemo na vlasti nakon izbora, najviša funkcija koja pripadne SPS-u pripast će Dačiću’, rekla je Đukić – Dejanović.

Đukić – Dejanovićeva, koja je potpredsjednica Socijalističke partije Srbije (SPS), navela je da “nema dileme” da je lider socijalista Ivica Dačić kandidat te stranke za premijera Srbije, prenosi Srna.

“Ako budemo na vlasti nakon izbora, najviša funkcija koja pripadne SPS-u ‘ide’ Dačiću”, rekla je ona.

Đukić – Dejanovićeva smatra da su odnosi u vladajućoj koaliciji korektni i dodaje da SPS privodi kraju razgovore sa liderom PUPS-a Jovanom Krkobabićem o zajedničkom izlasku na izbore, dok je u njihovom taboru već Jedinstvena Srbija.

Izvor: Agencije