Prijetnja državnim i vjerskim zvaničnicima u Srbiji

Na mobilni telefon jednog od visokih zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije u petak je stigla SMS poruka u kojoj se upozorava na pripremu atentata čije su mete srbijanski predsjednik Boris Tadić, patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović, prenosi u ponedjeljak beogradski dnevnik Blic.

Poruka po sadržaju nije prijeteća, već upozoravajuća, kaže za taj list neimenovani izvor iz srbijanskog MUP-a te dodaje kako je poruku uputio neko ko je upućen u događaje u podzemlju i do koga su stigle informacije o pripremi atentata.

Primljena informacija je, prema riječima tog izvora, shvaćena veoma ozbiljno i ona je dio već pokrenute istrage o mogućem atentatu u Sportskoj dvorani Borik u Banjoj Luci, u kojoj su 8. januara, dan uoči proslave Dana Republike Srpske (RS), nađeni eksploziv, oružje i municije.

Poruku je uputio neko ko je upućen u događaje u podzemlju i do koga su stigle informacije o pripremi atentata.

List dodaje kako se u poruci navodi da će, za razliku od planiranog atentata u Boriku, novi atentat po načinu izvršenja biti manje spektakularan.

Upozoravajuća poruka stigla je, kako se navodi, sa mreže jednog od srbijanskih operatera, a sa sadržajem poruke, odmah po prijemu, upoznat je kompletan vrh srbijanskog MUP-a.

Izvor: Agencije


Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada