Sanader izlazi iz pritvora 12. decembra

Ivo Sanader u sudnici (AFP)

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader trebao bi izaći iz remetinečkog pritvora 12. decembra u 7.00 sati, potvrdio je njegov odvjetnik Čedo Prodanović.

“Ustavni sud do 12. prosinca može ovu mjeru istražnog zatvora zamijeniti blažom mjerom – zabranom napuštanja boravišta, grada Zagreba, nalogom da se javlja policijskim vlastima svakih nekoliko dana…” rekao je Al Jazeeri  odvjetnik Prodanović, dodajući da je “jasno da će po izlasku iz zatvora Sanader boraviti u svojoj kući u Kozarčevoj ulici”.

Sanader je u pritvoru proveo ukupno godinu dana, od čega pet mjeseci u Remetincu i sedam mjeseci u ekstradicijskom Austriji, ističe Prodanović.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković je za zagrebački Večernji list kazala kako su prihvatili njegovu kauciju od oko 1,7 miliona eura.

Njegovi odvjetnici su još prije pokušali žalbom ishoditi puštanje iz zatvora, no Ustavni sud u oktobru je to odbio.

Sredinom decembra ističe zadnji zakonski rok za podizanje optužnice u slučaju Fimi-medija.

Utrku s odvjetničkim timom Sanadera vodili su Uskok i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH), koji su pokušali podići optužnicu i okončati čitav proces prije parlamentarnih izbora, održanih 4. decembra.

Naime, da je optužnica već podignuta postojali bi novi razlozi za zadržavanje.

Sanader je iz austrijskog ekstradicijskog pritvora u Hrvatsku prebačen 18. jula.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Hrvatsko državno odvjetništvo pokušava otkriti ko je odgovoran za pojavljivanje snimka iskaza koji je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader dao USKOK-u te upozorava medije da sporni snimak povuku, jer će u suprotnom krivično odgovarati. Odgovornost je preuzela Facebook grupa Nullsecurity, koja tvrdi da je hakirala USKOK-ov server i stavila snimku na youtube. Portal Index.hr koji […]

Published On 02 Dec 2011

U procesu bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu kojega se treti za ratno profiterstvo i korupciju, svjedočio je nekadašnji ministar vanjskih poslova Mate Granić. Sanader je 94. bio Granićev zamjenik i vodio je pregovore o kreditu s Hypo bankom. Optužen je da je uzeo proviziju od oko pola milijuna eura.  Reporter Al Jazeere Marin Veršić donosi […]

Published On 24 Nov 2011

Bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader svjedočio je o crnim fondovima stranke i odbacio sve otpužbe da je osnivao i koristio crne fondove HDZ-a. Ipak, Sanader nije prebacivao krivnju ni na bivše stranačke kolege.  

Published On 22 Nov 2011
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO