Uhapšen tajnik Udruge prvoligaša Hrvatske

Kriminalističko istraživanje protiv Šprajcera pokrenuto je nakon medijskih napisa (Pixsell)

Tajnik Udruge prvoligaša Hrvatske Neven Šprajcer uhapšen je u četvrtak po nalogu USKOK-a zbog davanja mita bivšem potpredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željku Širiću, doznaje se od izvora bliskog istražiteljima.

Isti izvor Hini je kazao kako se do kraja dana očekuje privođenje Šprajcera u USKOK, a u petak kod suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Šprajcera se navodno sumnjiči da je Širiću davao novac za pošteno suđenje NK Karlovac u vrijeme dok je bio tajnik tog kluba.

Šprajcerovo hapšenje rezultat je proširene istrage protiv Širića, koji je, zajedno s predsjednikom sudačke komisije Stjepanom Djedovićem, nedavno uhapšen zbog primanja 30.000 eura mita za “pošteno suđenje” od USKOK-ovog pouzdanika, predsjednika Nogometnog kluba Hajduk iz Splita Hrvoja Maleša.

Šprajcera se navodno sumnjiči da je Širiću također davao novac za pošteno suđenje NK Karlovac u vrijeme dok je bio tajnik tog kluba.

Mediji pišu da je nakon hapšenja Širića na adresu USKOK-a stiglo anonimno pismo “nezadovoljnog nogometaša”, u kojem se čelnike NK Karlovac, među kojima i Šprajcera, optužuje da su kupili ulazak u Prvu ligu.

Profesor na fakultetu

Šprajcer je te optužbe proteklih dana odbacio.


Željko Širić [Pixsell]

U USKOK-u o najnovijem hapšenju u hrvatskom nogometu, kao ni o proširenju istrage protiv Širića, za sada nisu željeli ništa reći, no za petak su najavili saopćenje.

Šprajcer je vršitelj dužnosti Udruge prvoligaša i predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije te je kao takav bio na Skupštini HNS-a u srijedu na kojoj su razriješeni Širić i Djedović.

Širić je pod policijskom istragom i zbog sumnje da je pomogao da više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, stekne više i visoko obrazovanje, što im je mogao omogućiti kao profesor na osječkom fakultetu.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo u srijedu je saopćilo da je kriminalističko istraživanje pokrenuto nakon medijskih napisa, ali i na osnovu ranijih saznanja iz drugih izvora.

Izvor: Agencije