Hrvatska: U Rijeci otkriven spomenik Cvijet Srebrenice

Muftija Aziz ef. Hasanović zahvalio je Republici Hrvatskoj na kosponzoriranju Rezolucije o Srebrenici usvojene u Generalnoj skupštini UN-a.

Muftija Hasanović se zahvalio Republici Hrvatskoj na podršci u obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici (medzlis-rijeka.hr)

Ispred Islamskog centra u Rijeci, u Hrvatskoj, u petak navečer otkriven je spomenik Cvijet Srebrenice.

U Islamskom centru upriličen je najprije okrugli sto pod nazivom “Od svjedočenja do rezolucije”, a na početku je prisutne pozdravio glavni imam MIZ Rijeka Hidajet ef. Hasanović.

Prisutne su također pozdravili i nadbiskup riječki mons. Mato Uzinić, izaslanica župana Primorsko-goranske županije gđa Ermina Duraj, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Armin Hodžić, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Elma Kovačević Bajtal te muftija akademik Aziz ef. Hasanović.

Naglašena borba majki Srebrenice

Muftija Hasanović je kazao da je okrugli sto organiziran u okviru programa komemoriranja genocida u Srebrenici. Istaknuo je značaj svjedočenja koja su jedan od temelja donesene rezolucije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Posebno je naglasio borbu majki Srebrenice koje su istinom i svjedočenjem ponajviše doprinijele usvajanju Rezolucije, prenosi Anadolija.

Zahvalio se Republici Hrvatskoj na kosponzoriranju Rezolucije o Srebrenici usvojene u Generalnoj skupštini UN-a​​​​​​​ i na podršci u obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

Nakon okruglog stola ispred Islamskog centra svečano je otkriven spomenik u obliku Srebreničkog cvijeta.

Izvor: Agencije