Trump pojačao napade na potpredsjednicu Harris

Govoreći u svom golf klubu u Doralu na Floridi, Trump nije govorio o svom planiranom kandidatu za potpredsjednika, iako je nekoliko puta spomenuo ime senatora iz Floride Marca Rubija.

U podrugljivom tonu Trump je nazvao Bidenov izbor za potpredsjednicu Kamalu Harris njegovom "briljantnom odlukom" (Reuters/Marco Bello)

Republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump pojačao je napade na potpredsjednicu Kamalu Harris na skupu u blizini Miamija u utorak, pokušavajući je diskreditirati, dok Demokratska stranka ima unutrašnja previranja o tome treba li predsjednik Joe Biden ostati u utrci.

Govoreći u svom golf klubu u Doralu na Floridi, Trump nije govorio o svom planiranom kandidatu za potpredsjednika, iako je nekoliko puta spomenuo ime senatora iz Floride Marca Rubija koji je prisustvovao skupu i vodeći je kandidat za tu ulogu, prenosi Hina.

Izašavši na pozornicu uz kašnjenje od gotovo cijelog sata, Trump je kritizirao 81-godišnjeg Bidena zbog njegovog nestabilnog nastupa u debati 27. juna, koja je izazvala zabrinutost zbog mentalnih sposobnosti aktuelnog predsjednika za dužnost, kao i pozive nekih demokrata da se povuče.

Biden se pravda da je imao lošu noć i kaže da neće odustati od predsjedničke utrke.

Sveobuhvatna paljba

U podrugljivom tonu Trump je nazvao Bidenov izbor za potpredsjednicu Kamalu Harris, prvu Afroamerikanku i ženu potpredsjednicu, njegovom “briljantnom odlukom”, implicirajući da se dosad pokazala toliko nesposobnom da demokrate nisu bile voljne da ona zamijeni Bidena.

„Bilo je to njegovo osiguravanje, možda najbolja polica osiguranja za koju sam ikada čuo“ kaže republikanski kandidat.

„Da je Joe odabrao nekoga makar i upola kompetentnog, već bi ga izbacili iz ureda prije mnogo godina“, objašnjava.

Trump je, također, optužio Harris, bivšu američku senatoricu i državnu tužiteljicu savezne države Kalifornije, da radi s drugim demokratama na zataškavanju navodnih Bidenovih mentalnih problema. Biden ustrajava da ima izdržljivosti i mentalne oštrine za obavljanje posla.

Trump je, također, kazao da će historija Harris naštetiti njenim izbornim šansama, što je najnoviji znak da su on i njegovi republikanski saveznici počeli sveobuhvatnu paljbu na Harris kako bi se pripremili za slučaj da Biden okonča svoju utrku za još jedan mandat.

Izvor: Agencije