Počinje Wimbledon – Sinner, Alcaraz i Đoković favoriti

‘Sama pomisao da propustim Wimbledon mi se nije činila ispravnom’, rekao je Đoković u najavi turnira. Nedavno se morao povući s Roland-Garrosa zbog povrede, ali se oporavio nakon operacije.

Turnir u Wimbledonu traje do 14. jula (Olivier Hoslet / EPA)

Teniski turnir u Wimbledonu, u svojem 137. izdanju, počinje u ponedjeljak na terenima All England Cluba u južnom Londonu.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Carlos Alcaraz, a najveći konkurenti su mu Jannik Sinner, trenutno prvoplasirani igrač na ATP-listi i jedan od najboljih tenisera svijeta svih vremena Novak Đoković koji je do sada na trećem Grand Slam turniru sezone slavio sedam puta.

„Uvek imam neverovatnu želju za igranjem. Sama pomisao da propustim Wimbledon mi se nije činila ispravnom“, rekao je Đoković koji trijumfom može stići do rekordne 25. Grand Slam titule, prenosi Klix.

Swiatek favoritkinja u ženskoj konkurenciji

Đoković se na prethodnom Grand Slam turniru, igranom u Roland-Garrosu, morao povući zbog povrede koljena, međutim uspio se vratiti nakon operacije. U prvom kolu igra protiv Čeha Vita Koprive.

U ženskoj konkurenciji favoritkinja za osvajanje naslova je Poljakinja Iga Swiatek, trenutno najbolja u svijetu. Nedavno je osvojila Roland-Garros.

Turnir u Wimbledonu traje do 14. jula.

Izvor: Al Jazeera i agencije