Stojković: Ostavka? ‘Ajde, sljedeće pitanje

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković priznao je po povratku s Eura da je najodgovorniji za loš rezultat, ali o ostavci nije želio govoriti.

Stojković je rekao i kako je 'ponosan na momke kako su predstavili Srbiju' (Marko Đoković / Tanjug)

„Ja sam najodgovorniji, ja donosim odluke. Sve što sam uradio, uradio sam najbolje po tim. Od treninga, priprema utakmice, do analiza protivnika, do svega što je u opisu posla“, rekao je Dragan Stojković, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, po povratku u Beograd.

Na pitanje novinara o ostavci rekao je: „Ajde, sledeće pitanje“, prenio je Tanjug.

„Samo se malo smirite sa pitanjima, nisam ja reality. Ne treba senzacije da se prave“, dodao je Stojković.

Rekao je i kako je „ponosan na momke kako su predstavili Srbiju“.

„Ne zaboravite: 90 odsto ljudi u Srbiji je smatralo da ćemo ‘popiti’ pet ili šest golova od Engleza. Nema smisla, pravite senzacije bez ikakve potrebe. Šta da vam kažem? Da kažem: borili smo se, dali smo sve od sebe, to ste videli i sami. Imali ste oči, valjda. Nemojte da pravite nešto što nije. Ako je neko želeo, želeli smo mi. Jedan gol je falio, shvatite to…. Nijanse su odlučivale“.

‘Nema potrebe za senzacijama’

Na pitanje o promjenama u Fudbalskom savezu Srbije i odlasku s mjesta selektora, Stojković ističe da „to nije njegova dedovina i nema potrebe za senzacijama“.

„Ako neko misli drugačije, nije problem. Debakli su kad te neko dobije 7:0, kad ti pijančiš po Augsburgu i Minhenu, kad se tučeš na treningu… To su stvari gde treba da gledamo gde gori“.

Upitan je li to radio neko drugi, Stojković je negativno odgovorio, rekavši kako je „ponosan na momke zbog toga“.

Bez komentara na navodnu pobunu dijela igrača

Za navodnu „pobunu“ pojedinih igrača, a mediji su prenijeli kako su Dušan Tadić, Sergej Milinković Savić, Aleksandar Mitrović i Predrag Rajković najavili da neće igrati dok je Stojković selektor, odgovorio je kako to treba pitati njih.

„Te informacije, dezinformacije neću da komentarišem. Tražite da pravite probleme gde ih nema. Razumem medije. Čekali ste neuspeh… izvolite: udarajte, pljujte, vređajte. Tu sam da primam udarce, ali reprezentaciju ne dirajte“, zaključio je Stojković.

U međuvremenu je golman Rajković demantirao objave medija.

„Umoran sam, razočarani smo, ali biće bolje. Ne, nije istina da neću da igram dok je Piksi selektor“, rekao je Rajković po povratku u Beograd.

Izvor: Agencije