Dalić ostaje na čelu hrvatske nogometne reprezentacije

Hrvatska je nastup na Euru završila nakon poraza od Španije (0:3) te neriješenih utakmica s Albanijom (2:2) i Italijom (1:1).

Potvrdu Dalićevog ostanka dao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnoga saveza (Maja Hitij / UEFA via Getty Images) (UEFA)

„Zlatko Dalić je izbornik i ostat će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije“, potvrdio je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnoga saveza (HNS), gostujući na Novoj TV.

„Ovaj Euro jest neuspjeh za nas. Bio nam je cilj kvalificirati se na Europsko prvenstvo. Rekli smo da želimo proći skupinu, pa poslije što napravimo je odličan rezultat. Nismo prošli skupinu, nije to ono što smo očekivali. Što reći? Dignimo glave i brzo je Liga nacija”, rekao je Kustić, koji je također otkrio kakva je situacija s Lukom Modrićem.

„Nadam se da će Luka biti ovdje, da će nastaviti nositi traku u Ligi nacija i na Svjetskom prvenstvu, ali on će sam odlučiti. Vjerujem da će ostati i doista bih to želio“, kazao je Kustić.

Jedan poraz i dva neriješena rezultata

Hrvatska nogometna reprezentacija se, nakon ispadanja s Eura u Njemačkoj, u srijedu vratila kući, a na zagrebačkom aerodromu dočekalo ju je oko 150 navijača.

Hrvatska je takmičenje u grupi B, nakon poraza od Španije (0:3) te neriješenih utakmica s Albanijom (2:2) i Italijom (1:1), okončala na trećem mjestu s dva boda, ali već nakon utakmica odigranih u utorak postalo je jasno kako to neće biti dovoljno da se u osminu finala uđe kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije, javlja Hina.

Izvor: Agencije