Brnabić traži odgovorne za let reprezentacije Srbije hrvatskim avionom

‘Apsolutno treba utvrditi kako se to desilo i ko je odgovoran za to što su reprezentativci Srbije putovali hrvatskim avionom i sa hrvatskom zastavom’, rekla je Ana Brnabić.

Vučić je pozdravio reprezentativce Srbije u avionu prije puta u Njemačku (@buducnostsrbijeav / Instagram - Screenshot)

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić potvrdila je da je fudbalska reprezentacija Srbije otputovala u Njemačku na Evropsko prvenstvo hrvatskim avionom te je zatražila da se utvrdi ko je za to odgovoran.

Prema njenim riječima, kako prenosi Beta, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić (koji je ušao u avion da isprati fudbalere) bio je „očajan“ zbog toga.

„To je istinita priča. Sramota je. Vučić je bio izuzetno ljut. Mi imamo našu Air Serbiju i svi putujemo tom kompanijom. Kad sleti avion da se vidi ‘Air Serbia’ – to je naš ponos“, rekla je Brnabić, gostujući na TV Happy.

‘Nije se govorilo da se fokus ne prebacuje sa podrške reprezentaciji’

Ona je navela da se „o tome prethodnih dana nije govorilo kako se ne bi fokus javnosti prebacivao sa podrške fudbalskoj reprezentaciji na druge teme“. Smatra kako je to bila „ispravna odluka“ kako se „ne bi potezalo čija je to odgovornost“.

Dodala je i da „apsolutno treba utvrditi kako se to desilo i ko je odgovoran za to što su reprezentativci Srbije putovali hrvatskim avionom i sa hrvatskom zastavom“, prenio je Tanjug.

Reprezentacija Srbije ispala je s Eura nakon što je takmičenje u grupi završila s dva neriješena rezultata i jednim porazom.

Izvor: Agencije