Epstein, američki milijarder koji se predstavljao kao agent Mossada

Bivša žrtva Jeffreya Epsteina u novoj tužbi navodi da je strahovala od njega, jer je upozorena da nije dobro biti neprijatelj Epsteina.

Žrtva iz Kalifornije kaže da se prijateljski odnos sa Epsteinom pretvorio u seksualno iskorištavanje (New York State Division of Criminal Justice Services/Handout via REUTERS/File Photo)

Bivša djevojka i žrtva Jeffreya Epsteina podnijela je tužbu protiv ovog milijardera optuženog za seksualno prestupništvo, tvrdeći da se predstavljao kao agent izraelske obavještajne agencije Mossad te da ju je seksualno napastvovao u njegovoj vili u New Yorku.

Ova žena iz Kalifornije, pod pseudonimom Jane Doe 200, u novoj tužbi je rekla da je Epsteina (koji je izvršio samoubistvo u zatvoru 2009. godine) upoznala preko jednog prijatelja u Los Angelesu 2000. godine i da se godinu nakon njihovog prvog susreta prijateljski odnos među njima pretvorio u seksualno iskorištavanje.

U američkim novinama The Daily Beast, koje su objavile ovu vijest, stoji da je Doe rekla da je čula kako Epstein i njegova partnerica Ghislaine Maxwell spominju da je Epstein Mossadov agent, kao i Maxwellin otac Robert, i to je Ghislaine iskoristila da upozori Doe „da nije dobro biti neprijatelj Epsteina“.

„Postalo je jasno da Epstein nije bio samo izuzetno bogat, već je imao i sumnjive veze, više od svih drugih moćnih ljudi s kojima je bio povezan“, navodi se u tužbi podnesenoj u ponedjeljak Saveznom sudu na Manhattanu.

Strahovala od ‘povreda’ ili čak ‘ubistva’

U tužbi se navodi da je Epstein, koji se hvalio svojim članstvom u Trilateralnoj komisiji i Vijeću za inostrane odnose, kasnije pozvao Doe na jedan društveni događaj kojem su prisustvovali osnivači kompanije Google Larry Page i Sergey Brin.

„Doe je vjerovala, i to s pravom, da bi svako izvještavanje o slučaju silovanja od strane onoga za koga je vjerovala da je Mossadov agent i koji ima jedinstvene veze u svijetu rezultiralo njenim ozbiljnim tjelesnim povredama ili čak ubistvom“, navodi se u tužbi.

U tužbi se, također, dodaje da je „Epstein nastavio često komunicirati s Doe te da je ona, iako je vjerovala da bi joj mogao nauditi ili je ubiti ukoliko ne postupi po njegovom, odbila da ga ikada više vidi imajući u vidu ogromnu štetu koju joj je nanio“.

Izvor: Al Jazeera