Mađarski nogometaš mora na operaciju nakon teške povrede lica

Izbijajući loptu, škotski golman Angus Gunn je laktom bukvalno nokautirao Barnabasa Vargu koji je uz to vrlo nezgodno pao i nepomičan ostao ležati na travnjaku.

Varga je na nosilima iznesen s travnjaka, okružen zavjesama, te je odmah odvezen u obližnju bolnicu (Visionhaus / Getty Images)

Mađarski nogometni reprezentativac Barnabas Varga, koji je ostao nepomično ležati nakon sudara s protivničkim golmanom tokom utakmice Mađarske i Škotske u Stuttgartu, u stabilnom je stanju, ali će zbog loma kosti lica morati na operaciju.

U 70. minuti dogodio se žestoki duel škotskog golmana Angusa Gunna i mađarskog napadača Varge. Izbijajući loptu, Gunn je ujedno laktom bukvalno nokautirao Vargu koji je uz to vrlo nezgodno pao i nepomičan ostao ležati na travnjaku, prenosi Hina.

Saigrači i ljekari odmah su priskočili mađarskom reprezentativcu u pomoć. Nakon nekoliko minuta Varga je na nosilima iznesen s travnjaka, okružen zavjesama te je odmah odvezen u obližnju bolnicu.

Do pobjede u 100. minutu

Mađarski selektor Marco Rossi je nakon utakmice potvrdio da je mađarski napadač pretrpio lom kosti lica te da će trebati napraviti operativni zahvat.

“Bio je strašan trenutak vidjeti Barnabasa u takvom stanju. Srećom, mnogo je bolje. Držimo palčeve da se brzo vrati. Borili smo se za njega, željeli smo tu pobjedu da ju možemo njemu posvetiti”, izjavio je mađarski reprezentativac Roland Sallai.

Mađarska je pobijedila Škotsku golom u posljednjoj, desetoj minuti nadoknade, a taj bi pogodak mogao biti dovoljan Mađarima na putu prema osmini finala.

U drugoj utakmici Švicarska i Njemačka odigrale su neriješeno – 1:1, čime su domaćini zadržali prvu poziciju na tabeli grupe A, a Švicarci su na kraju drugi.

Izvor: Agencije