Aleksandar Šapić ponovno izabran za gradonačelnika Beograda

Šapića je za gradonačelnika ispred liste “Aleksandar Vučić – Beograd sutra” predložio predsjednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Odbornici Skupštine Beograda izabrali su danas ponovno Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda (FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs)

Odbornici Skupštine Beograda izabrali su danas ponovno Aleksandra Šapića za gradonačelnika tog grada, koji će tu dužnost obavljati u naredne četiri godine, javlja Tanjug.

Za izbor Šapića glasalo je 64 od 82 odbornika koji su glasali. Odbornici su izabrali i Vesnu Vidović za zamjenicu gradonačelnika.

Stav opozicije

Tokom rasprave odbornici vladajuće koalicije podržali su izbor Šapića, dok su predstavnici opozicije bili protiv.

Sjednici Skupštine grada nisu prisustvovali odbornici pokreta Kreni-promeni, koji su u petak napustili konstitutivnu sjednicu Skupštine grada poslije verifikacije mandata.

Šapić je funkciju gradonačelnika Beograda već obavljao od juna 2022. do oktobra 2023. godine, a potom je bio predsjednik Privremenog organa Beograda.

Prije toga, tri puta je biran za predsjednika Opštine Novi Beograd (2012, 2016. i 2020. godine).

Izabrano je i 13 članova Gradskog vijeća, koje je predložio Šapić, a među kojima i Stevo Marušić, Miloš D. Jovanović, Zoran Adamović, Miroslav Gajić, Đorđe Tršić, Lazar Marić, Nikola Dragićević, Miljan Damjanović, Violeta Filip, Slobodan Šolević, Milivoje Pajović, Mira Jovanovć i Vladimir Trajković.

Šapića je za gradonačelnika ispred liste “Aleksandar Vučić – Beograd sutra” predložio predsjednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Izvor: Agencije