UEFA plaća odštetu navijačima Liverpoola

UEFA je postigla dogovor s dijelom navijača Liverpoola koji su tražili odštetu za fizičke i psihičke povrede zadobivene prije finala Lige prvaka 2022. godine u Parizu.

Prije početka finala nastale su ogromne gužve na ulazima u stadion gdje su bili navijači Liverpoola koji su potom upali i u sukob s policijom i čuvarima reda, a korišten je i suzavac ( REUTERS/Fernando Kallas)

Evropska nogometna organizacija (UEFA) službeno je objavila kako je postigla dogovor s dijelom navijača Liverpoola koji su tražili odštetu za fizičke i psihičke povrede zadobivene prije finala Lige prvaka 2022. godine u Parizu, javlja afp.

Izgredi su se dogodili uoči finala koje je igrano na pariškom Stade de Franceu zbog čega je finalna utakmica madridskog Reala i Liverpoola kasnila tačno 37 minuta, prenosi Hina.

Ogromne gužve

Prije početka finala nastale su ogromne gužve na ulazima u stadion gdje su bili navijači Liverpoola koji su potom upali i u sukob s policijom i čuvarima reda.

Pritom su i poprskani suzavcem, a nakon kompletno sagledane situacije UEFA je na sebe preuzela odgovornost kako je “uglavnom odgovorna za ozbiljne incidente oko organizacije, ulaza navijača i incidente koji su se dogodili”.

Finalni susret završio je pobjedom Reala 1:0, a jedini pogodak postigao je Vinicius Junior.

Izvor: Agencije