Grčka policija u pripravnosti uoči večerašnje utakmice između PAOK-a i zagrebačkog Dinama

Grčka policija je u stanju pripravnosti uoči večerašnjeg uzvratnog susreta osmine finala Konferencijske lige između solunskog PAOK-a i zagrebačkog Dinama.

Do sada nema nikakvih informacija o ozbiljnijim indicijama o mogućim navijačkim incidentima u Solunu, no policija je na oprezu (REUTERS/Louisa Gouliamaki)

Grčka policija je u stanju pripravnosti uoči večerašnjeg uzvratnog susreta osmine finala Konferencijske lige između solunskog PAOK-a i zagrebačkog Dinama.

UEFA je obje utakmice okarakterizirala visokorizičnim, posebno nakon onog što se dogodilo ljetos u Atini i ubistva navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.

Stoga nije čudila odluka o zabrani gostujućih navijača i u Zagrebu i u Solunu. Prvi susret je protekao bez ikakvih incidenata, piše Hina.

Policija je dobila naredbu za hapšenje sumnjivih osoba prije ulaska u grad. UEFA je na svakoj utakmici imenovala po dva službenika osiguranja, a policijske službe Grčke i Hrvatske obavezale su se na saradnju s odgovarajućim službama ostalih balkanskih država, a posebno onih koje graniče s Grčkom.

Stroga kontrola

Grčki mediji pišu kako se posljednja dva dana provodi stroga kontrola pasoša na svim ulazima u zemlju i temeljita pretraga popisa putnika letova s ​​krajnjim odredištem solunskog aerodroma “Makedonija”.

Do sada nema nikakvih informacija o ozbiljnijim indicijama o mogućim navijačkim incidentima u Solunu, no policija je na oprezu. U gradu su pojačane mjere sigurnosti, posebno oko stadiona Toumba gdje su angažirane i specijalne policijske jedinice.

PAOK je pozvao svoje navijače da se suzdrže od ponašanja koje bi moglo dovesti do kazne.

“Nemojmo bacati predmete, ne koristimo laserske uređaje, ne palimo baklje i prskalice, ne dižimo transparente političkog ili rasističkog sadržaja. Kako smo saznali iz prve ruke, i najmanja nepravilnost će biti iskorištena protiv nas, a ekipa nije ista bez vas na tribinama,” poručio je solunski klub svojim pristalicama.

Izvor: Agencije