Sedam poginulih u ukrajinskom granatiranju Belgoroda

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sistemi protuzračne odbrane tokom noći presreli i uništili pet ukrajinskih bespilotnih letjelica.

U ukrajinskom granatiranju Belgoroda teško oštećen i tržni centar (REUTERS/Stringer)

Broj poginulih u ukrajinskom granatiranju Belgoroda u Rusiji povećao se na sedam, a broj povređenih na 19, izjavio je načelnik oblasti Vjačeslav Gladkov.

Gladkov je napisao na Telegramu da je prema posljednjim podacima poginulo sedam osoba, među kojima i jednogodišnja devojčica.

Naveo je da se deset ranjenih nalazi u bolnicama u Belgorodu i da su dvije u teškom stanju na intenzivnoj njezi, dok je osam povrijeđenih u srednje teškom stanju, prenosi Tanjug, pozivajući se na RIA Novosti.

Gladkov je rekao da su dvije ranjene odrasle osobe i dvoje djece prevezeni u bolnice u Moskvi, a da je petoro otpušteno kući nakon što im je ukazana ljekarska pomoć.

Oštećeni tržni centar i stadion

U granatiranju je oštećeno i 57 automobila, naveo je Gladkov.

Ukrajinske oružane snage granatirale su Belgorod jučer popodne, a teško je oštećen tržni centar. Na obližnjoj školi je polomljeno staklo, a oštećena je i infrastruktura stadiona.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sistemi protuzračne odbrane tokom noći presreli i uništili pet ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad Belgorodske oblasti i Crnog mora.

Belgorod se nalazi na zapadu Rusije, blizu granice sa Ukrajinom.

Izvor: Agencije