Vučić se sastao sa Zelenskim u Atini

Nakon sastanka sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen, Vučić je rekao da je Zelenski tražio sastanak sa njim.

Razgovarat ću sa Zelenskim o svemu što se u posljednje vrijeme događalo oko Kosova, rekao je Vučić (Reuters)

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić susreo se sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim pred početak neformalne večere koju je za lidere sa Zapadnog Balkana i predstavnike Evropske Unije priredio grčki premijer Kyriakos Mitsotakis.

“Susret pred početak razgovora u Atini sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim”, napisao je Vučić na svom nalogu na Instagramu i objavio fotografiju susreta, prenio je Tanjug.

Predsjednik Srbije ranije je saopštio da će se sutra “u četiri oka” sastati sa ukrajinskim kolegom u Atini.

Nakon sastanka sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen, Vučić je rekao da je Zelenski tražio sastanak sa njim i da zbog njegovog dolaska u Atinu nisu unaprijed objavljeni detalji o učesnicima skupa u ponedjeljak navečer.

Neformalna večera za čelnike Zapadnog Balkana

“Razgovaraću sa Zelenskim o svemu što se u poslednje vreme događalo oko Kosova, oko priznavanja i nepriznavanja Kosova, verujem da ćemo da imamo otvoren i dobar razgovar”, kazao je tada Vučić srpskim novinarima, prenijela je Beta.

Vučić je rekao da će “pokušati da razgovara” sa Zelenskim i o izjavi šefa Vanjskopolitičkog odbora ukrajinskog parlamenta da Kijev treba priznati nezavisnost Kosova, rekavši da bi to bio “veliki udarac za Srbiju”.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada