Demokrate dale saglasnost da Milatović povjeri mandat Milojku Spajiću

Nakon konsultacija Milatovića sa Demokratama slijedi sastanak predsjednika sa Bošnjačkom strankom i Demokratskom narodnom partijom.

Kada Milatović dodijeli mandat za sastav nove vlade, počinje teći rok od 30 dana za njeno formiranje (EPA)

Demokratska Crna Gora dala je saglasnost predsjedniku Jakovu Milatoviću da povjeri mandat za sastav nove vlade lideru PES-a Milojku Spajiću i očekuje da će on u narednom periodu naći zajednički jezik sa drugim koalicionim partnerima, izjavio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

Bečić je to rekao nakon konsultacija sa predsjednikom Milatovićem o izboru mandatara za sastav nove 44. Vlade Crne Gore.

Bečić je rekao da je sa Milatovićem imao sadržajan razgovor na kojem su iskazali očekivanja da u što skorijem roku Crna Gora dobije novu zakonodavnu izvršnu vlast.

“Istakli smo da Crnoj Gori ne treba ni ekspertska ni manjinska vlada već je potrebna politička vlada koja će imati podršku većine poslanika u parlamentu. Jasno je da je dobro je i bolje da je ta podrška veća ali da je najvažnije da Crna Gora izađe iz v. d. stanja i da dobije novu vladu”, rekao je Bečić novinarima, prenio je Tanjug.

Tačka spoticanja mjesto predsjednika parlamenta

Komentarišući navode da u pregovorima može biti tačka spoticanja mjesto predsjednika parlamenta, Bečić je kazao da Demokrate nikad nisu nikoga ucjenjivale i da su samo dogovarale i prihvatile ponudu koju im je uputio Spajić.

Nakon konsultacija Milatovića sa Demokratama slijedi sastanak predsjednika sa Bošnjačkom strankom i Demokratskom narodnom partijom.

Milatović je jučer o mandataru razgovarao sa liderom PES-a Milojkom Spajićem, liderom DPS-a Danijelom Živkovićem i liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

Nakon jučerašnjih konsultacija sa Milatovićem, lider PES-a Spajić je izjavio da misli da je uspio uvjeriti predsjednika Crne Gore da imaju većinu za formiranje 44. Vlade Crne Gore.

Kada Milatović dodijeli mandat za sastav nove vlade, počinje teći rok od 30 dana za njeno formiranje.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada