Abazovićeva URA podržava Milatovića u drugom krugu

Glavni odbor Građanskog pokreta URA podržao je kandidata Pokreta Evrope sad u drugom krugu predsjedničkih izbora, koji će biti održani 2. aprila.

Iz URA-e su pozvali članove i simpatizere da u drugom izbornom glasaju za Jakova Milatovića (Reuters)

Glavni odbor Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića podržao je u utorak Jakova Milatovića, kandidata Pokreta Evrope sad (PES) u drugom krugu predsjedničkih izbora, koji će biti održani 2. aprila.

Iz URA-e su pozvali sve njihove i članove i simpatizere da u drugom izbornom krugu glasaju za Milatovića, prenosi Tanjug.

“Pobjeda Jakova Milatovića će označiti definitivni kraj vladavine režima Mila Đukanovića u Crnoj Gori, koji traje više od 30 godina. Time će u potpunosti biti ostvaren jedan od njihovih programskih ciljeva proklamovan prilikom osnivanja”, navedeno je u saopćenju URA-e.

Poručuju da stoje na raspolaganju u logističkom i u svakom drugom smislu Milatoviću i njegovom štabu da bi pobjeda nad Đukanovićem bila što uvjerljivija.

‘Fokus na progresu i budućnosti’

“Sve ono za šta smo se kao partija zalagali, da gradimo moderno društvo, sada se u Crnoj Gori dešava. Fokus više nije na prošlosti, nego na progresu, i to je ogromna satisfakcija. Uspjeli smo da sa partnerima potpuno pokažemo besmislenim diskurs koji je protežirala DPS [Đukanovićeva Demokratska partija socijalista] i tako opstajala na vlasti”, naveli su iz URA-e.

Ističu da “sve priče o podjelama, mržnji, netrpeljivosti, koje i dalje forsiraju iz Đukanovićevog tabora padaju u vodu i ruše se kao kula od karata”.

“Vrijeme je za novu, modernu Crnu Goru, prvu narednu članicu Evropske unije, a URA će na tom putu nastaviti da daje svoj doprinos”, navedeno je u saopćenju URA-e.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada