Stotine zaposlenika OpenAI prijete otkazima zbog otpuštanja Sama Altmana

Način na koji ste otpustili Sama Altmana i uklonili Grega Brockmana iz odbora ugrozio je posao i potkopao našu kompaniju i njenu misiju, poručili su uposlenici OpenAI.

Novi izvršni direktor kompanije OpenAI najavio je reforme rukovodstva (Reuters)

Gotovo 500 zaposlenih kompanije za razvoj vještačke inteligencije OpenAI zaprijetilo da će otići iz firme ukoliko svi članovi Upravnog odbora ne podnesu ostavke, prenio je Reuters, pozivajući se na pismo zaposlenih.

“Način na koji ste otpustili Sama Altmana i uklonili Grega Brockmana iz odbora ugrozio je posao i potkopao našu kompaniju i njenu misiju. Vaše ponašanje je jasno pokazalo da niste kompetentni da nadgledate OpenAI”, navodi se u pismu, prenosi Tanjug, pozivajući se na web-stranicu Wired.

Najavljena reforma rukovodstva

Sam Altman, doskorašnji izvršni direktor kompanije OpenAI, koji je sa te funkcije otpušten u petak, pridružit će se Microsoftu kako bi predvodio novi napredni istraživački tim za vještačku inteligenciju (AI), saopćio je izvršni direktor Microsofta Satya Nadella  na društvenoj mreži X.

U saopćenju se dodaje da će se ovom timu pridružiti i Greg Brockman, koji je također otpušten iz OpenAI u petak, kao i druge kolege, prenosi Guardian.

Novi izvršni direktor OpenAI Emmett Shear potvrdio je da je prihvatio ponudu koja se, kako je rekao, dobija jednom u životu, da bude privremeni šef ove kalifornijske kompanije, kao i da će reformisati menadžment i rukovodstvo Open AI.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada