Turistička sezona u Hrvatskoj na nivou godina prije pandemije

U odnosu na rekordnu 2019. godinu, trenutni podaci predstavljaju 90 posto rezultata u dolascima i 96 posto rezultata u turističkim noćenjima.

Najviše noćenja do sada je ostvareno u Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Pixsell)

U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je, prema podacima sistema eVisitor, ostvareno 14,4 miliona dolazaka i 82,6 miliona noćenja, što je u odnosu na lani rast od 42 posto u dolascima i 28 posto u noćenjima.

U odnosu na rekordnu 2019. godinu, navedeni podaci predstavljaju 90 posto rezultata u dolascima i 96 posto rezultata u turističkim noćenjima, objavila je Hrvatska televizija (HTV).

Najviše noćenja do sada je ostvareno u Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Gledajući po destinacijama, najviše je turističkih noćenja ostvareno u Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Medulinu, Umagu i Splitu. Najviše noćenja do sada ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Poljske.

U Hrvatskoj trenutno boravi 943.000 turista

U dosadašnjem dijelu augusta u Hrvatskoj je, prema podacima sistema eVisitor, ostvareno četiri miliona dolazaka i 28 miliona noćenja. U odnosu na isto razdoblje augusta 2019. navedeno predstavlja 89 posto rezultata u dolascima i 96 posto rezultata u noćenjima.

Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu augusta ostvareno je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru te u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po destinacijama, najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču, Umagu i Dubrovniku.

Trenutno u Hrvatskoj boravi 943.000 turista od čega je 846.000 stranaca. Trenutno je najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Austrije, prenijela je Hina.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada