Otvoren TV market NEM Dubrovnik 2022.

Najutjecajniji lideri TV industrije ponovno su u Dubrovniku povodom marketa koji donosi ekskluzivne premijere, panele, prezentacije i prilike za networking.

Ključno regionalno događanje u TV industriji ponovo je okupilo vodeća imena televizijske profesije i biznisa (Ustupljeno Al Jazeeri)

Ključno regionalno događanje u TV industriji, smješteno u jedan od najljepših hrvatskih obalnih gradova, ponovno je okupilo vodeća imena televizijske profesije i biznisa.

Na deveto izdanje poznatog TV marketa NEM Dubrovnik 2022. najbolji svjetski medijski stručnjaci, panelisti i prezenteri stigli su kako bi komentirali nove trendove, različite strategije i promjene u televizijskoj branši.

Počevši od ponedjeljka, hotel “Dubrovnik Palace” postao je središte brojnih prilika za networking i relevantnih događanja.

TV market počeo je sa sastancima i druženjima u predivnim restoranima koji su bili idealna uvertira u prvi dan NEM Dubrovnika 2022, iza kojeg stoji hrvatska agencija za marketing i TV industriju Mediavision.

Svečano otvaranje u Dubrovniku ove je godine preuzeo ZDF Studios, produkcijsko-distribucijski odjel njemačke javne televizije ZDF, koji je specijaliziran za internacionalne koprodukcije, preuzimanje licenca i promoviranje ZDF-ovih programskih brendova.

Nakon pića dobrodošlice, Robert Franke (Vice President Drama, ZDF Studios) i Mirela Nastase (Director Drama, ZDF Studios) održali su uvodni govor i predstavili ekskluzivnu premijeru nove španjolske miniserije Boundless.

Revolucionarna Magellanova plovidba

Povijesna serija tematizira revolucionarnu plovidbu istraživača Ferdinanda Magellana koja će percepciju svijeta.

“Kultni istraživač i moreplovac poput Magellana je sam po sebi brend“, objasnio je Franke.

Visokobudžetna serija, čija se premijera očekuje 10. lipnja na Amazon Primeu, snimana je u Dominikanskoj Republici, Baskiji, Madridu i Sevilli.

Prije početka prikazivanja, gledateljima su se kroz Q&A predstavili i Susanne Frank (Director Drama, ZDF Studios) te glumci Goncalo Diniz i Niccolo Senni, a virtualno se uključio i Miguel Menendez de Zubillaga (Executive Producer).

U seriji također glume Alvaro Morte (Money Heist) i Rodrigo Santoro (Westworld) u glavnim ulogama.

Goncalo Diniz, jedan od glumaca u historijskoj seriji o Magellanu (Ustupljeno Al Jazeeri)

“Bila je prava odluka da producenti ostanu vjerni izvornoj priči i predstave je publici na originalnom jeziku. U suprotnom, mnogo se toga izgubi u prijevodu i izvedba gubi na snazi. Danas streaming platforme donose sve više lokalnog sadržaja što publika sve bolje prihvaća. Uvijek preferiramo autentičan sadržaj jer se publika snažnije s njim poveže“, izjavio je Robert Franke.

NEM Dubrovnik 2022 prvi je dan zaokružio partyjem na rooftop terasi.

Izvor: Al Jazeera

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada