Vučić: Moje prisluškivanje su potvrdili nadležni organi

Službe su potvrdile neovlašteno pristupanje telefonu šefa države više od 1.600 puta, a utvrdit će i ostale okolnosti, rekao je predsjednik Srbije.

Aleksandar Vučić kaže da je bio prisluškivan, ali da ne može otkriti više detalja (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da su nadležni organi potvrdili više od 1.600 nezakonitih prisluškivanja telefona šefa države te najavio dalju istragu.

“To je nesporno utvrđeno i to su nadležni organi utvrdili, kao što će utvrditi i sve ostalo. To je njihova dužnost i njihova obaveza i tu nema filozofije”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Predsjednik Srbije odgovarao je u Beogradu na novinarsko pitanje Insajdera kako je moguće da nadležne institucije nisu utvrdile je li predsjednik države neovlašteno prisluškivan i koji će biti odgovoran ako se utvrdi da toga jeste bilo.

Ranije je bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović za neovlašeno prisluškivanje srbijanskog predsjednika optužila ministra odbrane Nebojšu Stefanovića, koji je u vrijeme prisluškivanja bio ministr unutrašnjih poslova Srbije.

Da se ne dogodi ‘novi Belivuk’

Vučić je kazao da, ovom prilikom, na temu njegovog prisluškivanja neće više ništa reći, kako njegove riječi ne bi bilo pogrešno protumačene.

Na pitanje da prokomentira to što su na tribinama sportskih stadiona u ulozi vođa navijača, nakon hapšenja Veljka Belivuka, ponovo neka osuđivana lica i da li će država šutnjom na incidente dozvoliti da se dogodi “novi Belivuk”, aludirajući na brutalna ubistva koja je pripisuju Belivukovoj grupi, Vučić je rekao da se radi o licima koja su izdržala kaznu, “pa su, samim tim, punopravni građani Srbije”.

“To je njihova odluka i njihov svet i imaju pravo da žive jednako pravno i ravnopravno kao što živite vi ili ja, dok ne počine bilo kakvo krivično delo ili prekršaj”, kazao je srbijanski predsjednik.

Izvor: Agencije