Cavusoglu u službenoj posjeti zemljama Balkana: U fokusu Bosna i Hercegovina

Cavusoglu će sa zvaničnicima zemalja Balkana razgovarati o bilateralnim odnosima, aktuelnim regionalnim i međunarodnim dešavanjima.

Mevlut Cavusoglu posjetit će Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo (EPA)

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu boravit će u službenoj posjeti Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu od 15. do 19. juna.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Turske, Cavusoglu će tokom posjete sa zvaničnicima zemalja Balkana razgovarati o bilateralnim odnosima, aktuelnim regionalnim i međunarodnim dešavanjima sa fokusom na Bosnu i Hercegovinu, prenijela je Anadolija.

Obraćanje na Forumu Prespanskog dijaloga

Cavusoglu će održati bilateralne sastanke sa svojim kolegama, šefovima država i vlada, kao i predsjedavajućim parlamenata, te će se sastati i sa predstavnicima turske zajednice u tim državama.

Cavusoglu će također prisustvovati 2. Forumu Prespanskog dijaloga koji će se u četvrtak održati u Ohridu u Sjevernoj Makedoniji, a planirano je da se obrati na zvaničnom otvaranju skupa.

Šef turske diplomatije će također održati bilateralne sastanke, a sastat će se i sa predstavnicima turske zajednice u Sjevernoj Makedoniji na marginama Foruma.

 

Izvor: Agencije