Hrvatski reprezentativci svečano dočekani u Zagrebu

Bronzane reprezentativce su na putu prema centralnom trgu pozdravili brojni navijači pjesmom, vatrometom, trubljenjem, bakljama i mahanjem zastava.

Hrvatski reprezentativci stigli su na centralno mjesto dočeka (Luka Stanzl / Pixsell)

Hrvatski reprezentativci stigli su u nedjelju na Trg bana Jelačića u Zagrebu, gdje su ih pjesmom, bakljama, vatrometom i ovacijama dočekali deseci hiljada navijača oduševljenih trećom osvojenom medaljom na svjetskim prvenstvima.

“Vatreni” su u Zagreb sletjeli u 17:26 sati, nakon čega su autobusom, uz pratnju policijskih motociklista, krenuli prema trgu, dok su ih na putu pozdravili brojni navijači pjesmom, vatrometom, trubljenjem, bakljama, mahanjem zastava…

Hrvatski reprezentativci stigli su na centralno mjesto dočeka, gdje je zavladala euforija na trgu, koji je od poslijepodnevnih sati, uprkos hladnom vremenu, ispunjen navijačima iz Zagreba i brojnih drugih hrvatskih gradova i mjesta, prenosi Hina.

“Vatreni” su u utakmici za treće mjesto savladali Maroko (Marko Prpić / Pixsell)

Mnogi od njih nosili su zastave, dresove, šalove i ostale navijačke rekvizite u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima.

Uvjeren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak, kazao je Luka Modrić pred više od sto hiljada navijača na zagrebačkom bana i okolnim ulicama.

Igrači na panoramskom autobusu

Prolazeći gradom, “Vatreni” su na trenutak skrenuli sa trase, kako bi se premjestili u otvoreni panoramski autobus s velikim natpisom “Obitelj”, kojim su se zaputili na glavni trg.

Hrvatski igrači su prije mjesec otputovali na Svjetsko prvenstvo u Katar, gdje su u grupi F s Marokom, Kanadom i Belgijom izborili prolazak u osminu finala.

Nakon produžetaka na jedanaesterce su savladali Japan, a potom u četvrtfinalu i Brazil.

Nakon poraza od Argentine u polufinalu, “Vatreni” su u utakmici za treće mjesto savladali Maroko sa 2:1 i u šestom nastupu na svjetskim prvenstvima uspjeli treći put ponijeti kući medalju.

Izvor: Agencije