Evropska liga protiv ideje da SP bude svake dvije godine

FIFA provodi studiju izvodljivosti može li nastaviti s ambicioznom idejom o dvogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Evropska liga posljednja je među brojnim sudionicima koji su izrazili zabrinutost zbog planova FIFA-e da svake dvije godine organizira Svjetsko prvenstvo (EPA - Ilustracija)

Evropska liga, tijelo koje predstavlja profesionalna klupska natjecanja na kontinentu, odlučno se i jednoglasno usprotivilo svakom prijedlogu da se Svjetsko nogometno prvenstvo organizira svake dvije godine.

Evropska liga posljednja je među brojnim sudionicima koji su izrazili zabrinutost zbog planova FIFA-e da svake dvije godine organizira Svjetsko prvenstvo, prenosi Hina.

“Evropska liga će surađivati s drugima na sprječavanju nogometnih upravnih tijela da donose jednostrane odluke koje će naštetiti domaćem nogometu koji je temelj naše industrije”, navodi se u saopćenju udruženja u četvrtak.

Studija izvodivosti

FIFA, postupajući na prijedlog Nogometnog saveza Saudijske Arabije ranije ove godine, provodi studiju izvodljivosti može li nastaviti s ambicioznom idejom o dvogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

“Nova natjecanja, obnovljena natjecanja ili proširena natjecanja u klupskom i reprezentativnom nogometu na kontinentalnoj i/ili globalnoj razini nisu rješenja za trenutne probleme naše igre u već zagušenom kalendaru”, dodaje se u saopćenju Evropskih liga.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino rekao je u srijedu da postoji previše “besmislenih međunarodnih igara” i da je takav sistem nezdrav za sport, dodajući da će novi kalendar za nogometna natjecanja vjerojatno biti uveden do kraja 2024. godine kada završi trenutni ciklus.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike VIJESTI
POPULARNO