Kina predstavila nove vojne avione i leteći automobil

Vladajuća Komunistička partija ulaže veliki novac u razvoj borbenih aviona, bespilotnih letjelica i drugog hardvera za Narodnooslobodilačku vojsku Kine.

Kina je predstavila dronove i avione potencijalnim kupcima iz inostranstva (EPA)

Kina je predstavila u srijedu najnovije vojne avione na aeromitingu u gradu Zhuhai, koje će posjetioci moći vidjeti do nedelje.

Na 13. Međunarodnoj avioizložbi Kine, vojni akrobatski tim pod nazivom “Prvi august” je ostavio crveni, plavi i žuti trag dima po nebu, dok su njegovi avioni letjeli u formaciji, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Godišnja izložba u Zhuhaiju je prošle godine odložena zbog pandemije korona virusa.

Posjetioci su se na zemlji najviše “vrtjeli” oko aviona J-16D za elektronsko ratovanje, vojnog jurišnog helikoptera i transportnog aviona I-20A.

Smotra vrijedne vojne opreme

Vladajuća Komunistička partija ulaže veliki novac u razvoj borbenih aviona, bespilotnih letjelica i drugog hardvera za Narodnooslobodilačku vojsku.

Aeromiting je prilika za Kinu da predstavi svoje dronove i druge avione potencijalnim kupcima iz inostranstva, dok se probija na tržišta na kojima dominiraju Sjedinjene Američke Države i Evropa.

Osim ratnih aviona, izloženi su i brojni civilni avioni, uključujući avione na električni pogon i jedan leteći automobil, koji je “plod” mješovitog kinesko-australijskog preduzeća.

Izvor: Agencije