EURO: Italija dozvolila navijače na rimskom Olimpicu

Rim je tako postao deveti grad domaćin EP-a koji će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine. 

Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin EURO-a (EPA)
Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin EURO-a (EPA)

Italijanska vlada dozvolila je povratak gledalaca na utakmice predstojećeg Evropskog nogometnog prvenstva na rimskom stadionu Olimpico s namanje 25 posto kapaciteta stadiona, navodi se u priopćenju Italijanskog nogometnog saveza (FIGC).

„Ova vladina odluka predstavlja sjajnu vijest koju ćemo odmah prenijeti UEFA-i,” poručio je predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina.

“Ovo je poruka velikog povjerenja i izvanredne vizije. Italija se pokazala hrabrošću, Italija koja se bori protiv pandemije i istovremeno radi na sigurnom ponovnom pokretanju prema jasnom i definiranom programu i kalendaru“, dodao je, prenijela je Hina.

U ponedjeljak je čelnik Nacionalnog zdravstvenog vijeća Franco Locatelli poručio kako je rok koji je UEFA dala Rimu da preciznije definira broj gledalaca koji bi mogli prisustvovati utakmicama EP-a prekratak.

Čekaju se još Bilbao, Dublin i Minhen

Međutim, Italija se našla u situaciji prihvatiti UEFA-in uslov ili izgubiti mečeve.

Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin EURO-a (11. juni – 11. juli), a upravo će se u “Vječnom gradu” otvariti EURO 11. juna, utakmicom između Italije i Turske.

Na Olimpicu će se igrati i utakmice Italija – Švicarska (16. lipnja), Italija – Wales (20. lipnja), te jedan susret četvrtfinala.

Rim je tako postao deveti grad koji će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine.

Prije njega to su učinili i Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London i Sankt Peterburg, dok Bilbao, Dublin i Minhen moraju do 19. aprila pružiti informacije o svojim planovima.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike VIJESTI
POPULARNO