Kazne zbog sahrane Bandića

Zbog kršenja epidemioloških mjera na ispraćaju zagrebačkog gradonačelnika prekršajno su kažnjeni Zagrebački holding i v.d. voditelja podružnice zagrebačkih Gradskih groblja.

Provedenom inspekcijom je utvrđeno da je na sahrani bilo više od 1.000 osoba, a dozvoljeno je 25 (EPA)
Provedenom inspekcijom je utvrđeno da je na sahrani bilo više od 1.000 osoba, a dozvoljeno je 25 (EPA)

Zbog kršenja epidemioloških mjera na ispraćaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prekršajno su kažnjeni Zagrebački holding i v.d. voditelja podružnice zagrebačkih Gradskih groblja Roko Gruja kao organizatori sahrane, doznaje Hina u Ravnateljstvu civilne zaštite.

Služba za inspekcijske poslove Ravnateljstva civilne zaštite podnijela je prekršajne prijave prema kojoj Zagrebački holding kao pravna osoba mora platiti 20.000 kuna kazne (približno 2.630 eura), dok je prekršajnu kaznu u iznosu od 10.000 kuna (1.320 eura) dobio v.d. voditelja Gradskih groblja Roko Gruja kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, preciziralo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Uz to, Ravnateljstvo civilne zaštite podnijet će nadležnom Općinskom sudu optužni prijedlog protiv Grada Zagreba kao pravne osobe te protiv v. d. gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević kao odgovorne osobe zbog organiziranja Bandićeve sahrane prošle srijede na Mirogoju.

Više od 1.000 ljudi na sahrani

Provedenom inspekcijom je utvrđeno da je na sahrani bilo više od 1.000 osoba, a kako je Grad Zagreb znao da će sahrani prisustvovati veći broj osoba, zbog čega su organizirali 300 COVID-redara, organizatori su bili svjesni prekršaja, doznaje se u Ravnateljstvu civilne zaštite.

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, u Hrvatskoj na pogrebima i posljednjim ispraćajima može biti najviše 25 osoba istovremeno.

Uprkos mjerama, na posljednjem Bandićevom ispraćaju okupilo se više od hiljadu osoba, od predstavnika državnog vrha, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, do saborskih zastupnika, Bandićevih saradnika, zaposlenika gradskih firmi, prijatelja i građana.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike VIJESTI
POPULARNO