UEFA istražuje vrijeđanje Ibrahimovića u Beogradu

Vrijeđanje se odnosi na balkanske korijene nogometađa Milana, koji je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Zlatan Ibrahimović je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske (EPA)

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) u utorak je postavila disciplinskog istražitelja koji će ispitati navode o tome da je nogometaš Milana Zlatan Ibrahimović vrijeđan na rasnoj osnovi tokom utakmice s Crvenom zvezdom u prošli četvrtak u Beogradu.

Ibrahimović je sjedio na tribinama kao rezervni igrač tokom prve utakmice šesnaestine finala UEFA Liga Evrope, nakon koje su pojavili snimci koji prikazuju vrijeđanje švedskog internacionalca.

Vrijeđanje se odnosi na balkanske korijene Ibrahimovića, koji je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na jednom od snimaka sa utakmice jasno se čuje kako jedan od prisutnih na stadionu ”Rajko Mitić” u Beogradu Ibrahimovića vrijeđa, između ostalog, i riječima ”balijo jedan smrdljivi”, navode agencije

Crvena zvezda odgovorna za incidente

Uprkos tome što karte nisu prodavane za taj meč, zbog pandemije korona virusa, na stadionu su bili pojedini gosti i zvaničnici Crvene zvezde.

Prema disciplinskim pravilima UEFA-e, klubovi koji su domaćini utakmice odgovorni su za sve incidente na stadionu.

UEFA nije dala rok istražitelju za izvještaj o rezultatima ispitivanja navoda o vrijeđanju na rasnoj osnovi.

Milan je u četvrtak domaćin Zvezdi u revanšu šesnaestine finala Liga Evrope, a prvi meč u Beogradu završen je rezultatom 2:2.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada