UEFA istražuje vrijeđanje Ibrahimovića u Beogradu

Vrijeđanje se odnosi na balkanske korijene nogometađa Milana, koji je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Zlatan Ibrahimović je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske (EPA)
Zlatan Ibrahimović je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske (EPA)

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) u utorak je postavila disciplinskog istražitelja koji će ispitati navode o tome da je nogometaš Milana Zlatan Ibrahimović vrijeđan na rasnoj osnovi tokom utakmice s Crvenom zvezdom u prošli četvrtak u Beogradu.

Ibrahimović je sjedio na tribinama kao rezervni igrač tokom prve utakmice šesnaestine finala UEFA Liga Evrope, nakon koje su pojavili snimci koji prikazuju vrijeđanje švedskog internacionalca.

Vrijeđanje se odnosi na balkanske korijene Ibrahimovića, koji je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na jednom od snimaka sa utakmice jasno se čuje kako jedan od prisutnih na stadionu ”Rajko Mitić” u Beogradu Ibrahimovića vrijeđa, između ostalog, i riječima ”balijo jedan smrdljivi”, navode agencije

Crvena zvezda odgovorna za incidente

Uprkos tome što karte nisu prodavane za taj meč, zbog pandemije korona virusa, na stadionu su bili pojedini gosti i zvaničnici Crvene zvezde.

Prema disciplinskim pravilima UEFA-e, klubovi koji su domaćini utakmice odgovorni su za sve incidente na stadionu.

UEFA nije dala rok istražitelju za izvještaj o rezultatima ispitivanja navoda o vrijeđanju na rasnoj osnovi.

Milan je u četvrtak domaćin Zvezdi u revanšu šesnaestine finala Liga Evrope, a prvi meč u Beogradu završen je rezultatom 2:2.

Izvor: Agencije

Povezane

Prethodnih dana u fokusu su bile kvalifikacije za nogometni EURO 2020. godine. Šest reprezentacija je dva kola prije kraja osiguralo nastup na kontinentalnom prvenstvu. To su: Belgija, Italija, Rusija, Poljska, Ukrajina i Španija. Njihov plasman ostao je u sjenci događaja u Sofiji na utakmici reprezentacija Bugarske i Engleske. Dva puta je glavni sudija zbog rasističkih povika s tribina […]

Više iz rubrike VIJESTI
POPULARNO