Video: Srušen hotel Trump Plaza sa 3.000 štapina dinamita

Hotel Plaza otvoren 1984. godine, koji je izgradio bivši američki predsjednik Donald Trump, imao je 39 spratova i svojevremeno je bio simbol Atlantic Cityja.

Pod naslovom “Završena Trumpova era u Atlantic Cityju sa 3.000 štapina dinamita”, dnevni list New York Times javlja da je danas srušen nekadašnji hotel i kockarnica “Trump Plaza” u tom gradu.

Hotel Plaza otvoren 1984. godine, koji je izgradio bivši američki predsjednik Donald Trump, imao je 39 spratova i svojevremeno je bio simbol Atlantic Cityja, prenosi Tanjug.

Zatvoren je 2014. godine nakon što je bankrotirao, a zgrada je posljednjih godina toliko propala da su počeli da otpadaju dijelovi fasade sa nje.

Brojne američke televizijske stanice su uživo prenosile rušenje ovog zdanja, koje je u 9:08 sati sravnjeno sa zemljom i pretvoreno u gomilu šuta i dima.

Plaćanje za gledanje

New York Times navodi da su posmatrači na ulici i oni koji su iz automobila željeli da uživo gledaju rušenje morali da plate 10 dolara.

Zemljište na kojem se nalazio hotel kupio je investitor Carl Ichan.

Njujorški list dodaje da ovo nije bila ni najveća ni najbolja implozija ikada izvedena detoniranjem 3.000 štapića dinamita.

Napominje također da je do rušenja došlo poslije manje od mjesec dana od kada je bivši vlasnik hotela i bivši američki predsjednik Donald J. Trump napustio Bijelu kuću nakon izgubljene trke za reizbor na funkciju predsjednika.

[Video:Mike Lopez via Storyful]

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada