Elon Musk u jednom danu postao bogatiji za 36 milijardi dolara

Bogatstvo vlasnika kompanije Tesla sada iznosi 288,6 milijardi dolara a Musk je sada i za skoro 100 milijardi dolara bogatiji od Jeffa Bezosa.

Muskovo lično bogatstvo, po Bloombergu, sada premašuje tržišnu vrijednost Toyote od 282 milijarde dolara, General Motorsa i Forda (EPA)

Bogatstvo vlasnika kompanije Tesla, Elona Muska, skočilo je za samo jedan dan 36 milijardi dolara, što je najveći jednodnevni dobitak ikada zabilježen na Bloomberg indeksu milijardera.

Prema Bloombergovoj evidenciji, Muskovo neto bogatstvo sada iznosi 288,6 milijardi dolara, prenosi Tanjug.

To je rezultat jučerašnjeg spektakularnog skoka akcija Tesle na njujorškoj berzi od gotovo 13 posto, čime je ovaj proizvođač električnih automobila premašio tržišnu kapitalizaciju od bilion dolara, a do kojeg je došlo nakon saopštenja kompanije Hertz za rentiranje vozila da je naručila 100.000 Tesla automobila.

Bogatiji od Bezosa

Muskovo lično bogatstvo, po Bloombergu, sada premašuje tržišnu vrijednost Toyote od 282 milijarde dolara, General Motorsa (83,9 milijardi dolara) i Forda (62,8 milijardi dolara).

“Fantastičnih 1,0 bilion$!”, napisao je Musk na Twitteru nakon zatvaranja berze sinoć.

Prema podacima Bloomberga, Musk je sada za skoro 100 milijardi dolara bogatiji od Jeffa Bezosa, čije je bogatstvo na zatvaranju Wall Streeta iznosilo 192,6 milijardi dolara.

Izvor: Agencije