Uhapšen glavni kolumbijski narkobos Otoniel

Dairo Antonio Usuga je optužen da je u SAD isporučio na desetke pošiljki kokaina, za ubistvo policajaca, seksualno zlostavljanje djece i vrbovanje maloljetnika.

Otoniel (50) je uhvaćen tokom operacije 'Osiris' u ruralnom području regije Uraba (EPA)

Kolumbijske oružane snage uhapsile su glavnog narkobosa u toj zemlji Daira Antonija Usugu, poznatog pod nadimkom Otoniel, saopćio je predsjednik ove južnoameričke države Ivan Duque.

Otoniel (50) je uhvaćen tokom operacije “Osiris” u ruralnom području regije Uraba, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Optužen je da je u Sjedinjene Američke Države isporučio na desetke pošiljki kokaina, a kako je predsjednik Duque naveo, optužen je i za ubistvo policajaca, seksualno zlostavljanje djece i vrbovanje maloljetnika.

Milioni dolara za informaciju

Kolumbija je nudila nagradu od 800.000 dolara za informacije o Otonielu, dok je američka Vlada ponudila pet miliona dolara za informaciju koja bi pomogla u njegovom hapšenju.

“Ovo je najveći udarac narkodilerima u našoj zemlji u ovom vijeku”, poručio je predsjednik Duque, uporedivški ga s padom Pabla Escobara tokom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Izvor: Agencije