Trump: Sanders je veoma uspješan i čini se da pobjeđuje

Trump je primijetio Sandersov napredak u utrci za nominaciju (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump sugerirao je u utorak kako su mu demokrati koji ne žele da senator iz Vermonta Bernie Sanders osvojio predsjedničku nominaciju svoje stranke pokušali nanijeti štetu objavljujući obavještajne podatke s povjerljivog kongresnog brifinga o tomu da Moskva promovira Sandersa.

Na konferenciji za novinare u Indiji Trump je primijetio Sandersov napredak u utrci, ocijenivši da je on veoma uspješan i da se čini da pobjeđuje, javlja AP.

Trump je za objavljivanje informacija o Sandersu optužio zastupnika iz Kalifornije Adama Schiffa, predsjednika Odbora za obavještajne službe Zastupničkog doma, koji je negirao te optužbe, prenosi Tanjug.

Trump je ranije izjavio kako mu nijedna zemlja ne pokušava pomoći da pobijedi na izborima.

‘Ne želim pomoć nijedne zemlje’

Kazao je to nekoliko dana nakon što je jedan visoki obavještajni dužnosnik rekao zastupnicima da se Rusija miješa u predsjedničke izbore, koji će biti održani 3. novembra, kako bi Trump mogao osvojiti drugi mandat, prenio je Reuters.

“Ne želim pomoć nijedne zemlje i nije mi pomogla bilo koja zemlja”, rekao je Trump na konferenciji za novinare u Indiji.

Američki su dužnosnici naveli da Rusija plasira dezinformacije i promidžbene kampanje kako bi pomogla senatoru Sandersu, koji se bori za nominaciju za predsjedničkog kandidata iz redova demokrata na ovogodišnjim izborima.

Izvor: Agencije