U bolnici u Keniji pronađeno 12 mrtvih beba

Bolnice u Keniji često su u vijestima zbog nemara i propusta u radu (Reuters)
Bolnice u Keniji često su u vijestima zbog nemara i propusta u radu (Reuters)

Guverner Mike Sonko u ponedjeljak je nenajavljeno posjetio bolnicu u Nairobiju u ponedjeljak, što je dovelo do otkrića tijela 12 beba skrivenih u kartonskim kutijama, čija je smrt, pretpostavlja se, posljedica liječničkog nemara, prenijela je Hina.

Guverner je nakon toga putem Twittera poručio da su liječnik i dva zaposlenika rodilišta Pumwani u istočnom Nairobiju suspendirani, a objavio je i video inspekcije bolnice.

“Provodimo nenajavljenu posjetu rodilištu Pumwani. Postoje tvrdnje kako je uprava ustanove stavila uređaje u rodilištu izvan funkcije te na taj način uzrokovala smrt novorođenčadi”, napisao je Sonko na Facebooku.

U još jednoj objavi na društvenim mrežama, guverner je napisao kako su djeca umrla pod nerazjašnjenim okolnostima.

Operacija na pogrešnom pacijentu

Kenijski mediji prenose kako je guverner nenajavljen i u civilu stigao u ustanovu taksijem, nakon dojave građana.

Guverner je po dolasku otkrio kako rodilište radi bez ginekologa i porodničara, jer se liječnik koji je trebao biti na dužnosti nije pojavio.

Nakon svađe s bolničkim osobljem, koje je priznalo smrt samo jednog djeteta, guverner i njegov tim pronašli su tijela 12 novorođenčadi.

Kenijske bolnice često su u vijestima zbog nemara i propusta u radu.

Ranije ove godine liječnici jedne bolnice u Keniji izvršili su operaciju mozga na krivom pacijentu.

U nekim su se bolnicama, također, pojavile optužbe za silovanje.

Izvor: Agencije


Povezane

Ono što je počelo kao pokušaj spašavanja crnih nosoroga u Keniji, završilo je kao katastrofa. Osam tih ugroženih životinja umrlo je nakon prebacivanja u nacionalni park u toj zemlji. Preživjeli nosorozi su pod stalnim nadzorom, a daljnje relokacije su otkazane. 

Više iz rubrike VIJESTI
POPULARNO