Dvojica Palestinaca poginula u novom izraelskom napadu

Stotine Palestinaca okupilo se oko olupine automobila u Gazi (AFP)

Dvojica Palestinca su poginula, a dvojica su ranjena u četvrtak u izraelskom zračnom napadu na njihov automobil u prometnoj ulici u Gazi, objavili su izraelska vojska i palestinski bolnički izvori.

Brigade Al-Aqsa, oružano krilo Fataha, potvrdilo je da je jedan od ubijenih Issam Al-Batish. Drugi je njegov stric Subhi Al-Batish iz brigada Al-Qassam, oružanog krila Hamasa.

Stotine Palestinaca okupile su se oko olupine automobila koji je pogođen u rano poslijepodne u blizini jednog parka u Gazi.

Glasnogovornica izraelske vojske u Tel Avivu potvrdila je da je izveden zračni napad.

Objasnila je da su dvojica poginulih planirala napad na izraelske civile i vojnike uz granicu s egipatskim poluotokom Sinajem.

Drugi napad

Napad na članove Hamasa je druga akcija izraelske vojske ove vrste u Pojasu Gaze ove sedmice.

U srijedu je je član grupe Islamski džihad poginuo u izraelskom napadu na grupu naoružanih muškaraca na granici između Izraela i Pojasa Gaze. Dvoje ljudi je ranjeno u tom napadu.

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva Gaze Adham Abu Salmia kazao je u srijedu da je nasilje počelo kada su izraelske trupe ušle u „tampon zonu“ istočno od Gaze.

Grupa Islamski džihad je saopćila da je u napadu u srijedu ubijen Ismail al Areer (22), član Al-Quds brigada, oružanog krila ove grupe.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Pripadnik Al-Quds brigada ubijen na sjeveru Pojasa Gaze nakon što je Izrael izbacio zakonodavca Hamasa.

Published On 07 Dec 2011
Više iz rubrike VIJESTI
POPULARNO