Bosch ušao u Srbiju sa 70 miliona eura

Bosch je jedan od lidera njemačke ekonomije (EPA)

Njemačka kompanija Bosch počet će 2012. godine u opštini Pećinci izgradnju fabrike za proizvodnju sistema brisača za automobile, u kojoj će do 2019. godine biti zaposleno 620 radnika.

Sporazum o realizaciji investicije vrijedne 70 miliona eura su u zgradi Predsjedništva Srbije u Beogradu u četvrtak su potpisali ministar ekonomije Nebojša Ćirić, predsjednik Opštine Pećinci Siniša Vukov i predstavnici njemačke kompanije.

Predsjednik Srbije Boris Tadić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, poručio je da u čitavom svijetu najveća borba jeste borba za radna mjesta i naglasio da će Vlada Srbije ostati do kraja posvećena cilju zapošljavanja građana.

“U veoma kompleksnim okolnostima, dolazak investitora je veliki uspeh i zato ćemo nastaviti da radimo na dovođenju novih investitora. Već sledećih dana imaćemo razgovore sa novim potencijalnim investitorima iz Nemačke i Italije”, rekao je on.

Tadić je naglasio da ova investicija neće biti samo uspjeh za Srbiju, već i za Bosch, koji će “od danas postati i srpska kompanija”.

Izuzetan primjer

“Dolazak nemačkih privrednika u Srbiju je od posebnog značaja ne samo za našu ekonomiju, već i za politiku i ugled naše zemlje u svetu.

Danas imamo izuzetan primer saradnje u oblasti privrede, ali sa Nemačkom diskutujemo mnoga pitanja, neka su kompleksna, i nadam se da ćemo za neka pitanja uspeti da pronađemo odgovore u vremenu pred nama”, kazao je Tadić.

Dolazak Boscha će doprinijeti podizanju tehnološkog nivoa privrede Srbije

Bosch je, kako je podsjetio srbijanski predsjednik, jedan od lidera njemačke ekonomije i njegov dolazak u Srbiju doprinijet će podizanju tehnološkog nivoa privrede Srbije.

On je konstatirao da je realizaciji ove investicije prethodio veliki rad ljudi iz državne administracije zaduženih za privlačenje stranih investicija.

“Verujem da će ovo biti početak dugog i dobrog prijateljstva”, rekao je Tadić čestitajući predstavnicima kompanije Bosch.

Izvor: Agencije