Najgledanija videa na AJB u 2016. godini

U prethodnoj godini, Al Jazeerin YouTube kanal ostvario je rekordnu posjetu. Prilozi i javljanja naših reportera, zanimljivi gosti, specijalne emisije i dokumentarci ostvarili su više od 18.000.000 pregleda, te su na malim i velikim ekranima zadržali online gledaoce pred ekranima više od 80.000.000 minuta.

U nastavku smo izdvojili priloge i javljanja naših reportera iz 2016. godine koja su ostvarila najveću gledanost.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Novinarka Aleksandra Nikšić iz Beograda devedesetih je izvještavala s ratišta u u bivšoj Jugoslaviji. Ona je među prvim novinarima koji su u Srebrenicu ušli nakon genocida. Što je vidjela i kako je sve doživjela, prenosi Zoran Kosanović. Upozoravamo! Neki su kadrovi uznemirujući.

Kotor, poznat po kulturi i baštini, posljednjih mjeseci puni stranice crne hronike u Crnoj Gori. Grad pod zaštitom Unesco-a, sada štite specijalci. Sukobi kriminalnih klanova u tom gradu, koji se gotovo svakodnevno dešavaju na ulici, ugrožavaju bezbjednost građana i brojnih turista.

Haški tribunal će izreći presudu ratnom predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Radovanu Karadžiću. On je, između ostalog, optužen i za teror nad civilnim stanovništvom Sarajeva. U tom je gradu Karadžić proveo blizu 30 godina. O ličnom poznanstvu sa njim za Al Jazeeru govore njegove komšije, kolege koje su mu pomogle da pronađe posao, kao i […]

Više iz rubrike Interaktivno
POPULARNO