Možemo li ipak živjeti bez vještačke inteligencije?

Koliko su nam pametni softveri i vještačka inteligencija na usluzi; koliko nam olakšavaju, a koliko otežavaju život i da li su nam zaista potrebni u svakodnevnoj rutini? Odgovore saznate kad se dogodi #alexadown.

Alexa nedavno nije radila više od tri sata, što je izazvalo mnoge nelagodnosti i probleme među korisnicima (Reuters)

Kada se sin moje prijateljice vratio iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), posle mesec dana boravka u toj zemlji, tražio je od svoje majke da mu kupi pametni uređaj Alexu. Sećam se jednog od njihovih telefonskih razgovara, dok je još boravio u SAD-u, u kojem je dvanaestogodišnji dečak sa oduševljenjem objašnjavao svojoj majci kako mu je Alexa rekla da mu ne preporučuje izlazak iz kuće jer se napolju sprema nevreme. Predložila mu je tada nekoliko filmova koje bi mogao da pogleda, kao i što mu je dala sugestije šta bi mogao da večera sa domaćinima kuće u kojoj je boravio. Kod njih je došao kako bi naučio engleski jezik i upoznao Floridu.

Bilo je to pre četiri godine. Alexa tada nije bila toliko poznata u Evropi, a moja prijateljica je ipak naručila preko Amazona svom sinu taj mali uređaj, zapravo zvučnik bele boje, koji kada progovori zasvetli u plavoj.

Nisam bila zainteresovana za isti više od toga da jednom prilikom, dok sam bila na kafi kod prijateljice, pitam zvučnik – kako je. Ženskim glasom na italijanskom jeziku mi je odgovorio da je odlično i da upravo čita o neverovatnim dostignućima Leonarda da Vincija, umetnika, naučnika i genijalca, kako je naglasio. Slučajno se desilo da je tog dana bio datum njegovog rođenja. Alexa je to znala, a ja nisam imala pojma.

Tada me je taj zvučnik, o kojem još uvek nisam imala određeno mišljenje, zaintrigirao, pa sam i ja pomislila da bih možda mogla da ga kupim.

#alexadown, hashtag koji je uznemirio korisnike

I ranije sam pisala o tome da je “Sunday Morning”, pesma grupe The Velvet Underground, ona koja me budi. Iako svako jutro nije nedelja, volela bih da ista jesu malo češće kao ona nedeljna, pa sam možda i iz tog razloga nedavno rekla Alexi da ovu pesmu stavi za buđenje.

Pre dva dana, nije me probudila i naravno da sam je odmah pitala zašto to nije učinila. Rekla je da joj je žao i da u ovom trenutku ništa ne razume. Zamolila sam je potom da pusti radio stanicu na kojoj slušam vesti. Zasvetlela je u plavoj, potom u žuto zelenoj-boji i ništa nije rekla. Shvatila sam da ne radi, probala sam da resetujem internet, pa sam joj umesto pitanja, rekla “dobar dan”, na šta bi ona uvek ljubazno odgovorila i poželela, pored dobrog, i divan dan. Izvinila se i opet rekla da joj je žao i da ništa ne razume.

Kao i svaki vlasnik Alexe, odmah sam otišla na Google da potražim pomoć. Osim što sam tog dana imala gomilu nedovršenog posla, i već počela da se nerviram zbog izgubljenog vremena, nisam odustajala da pronađem rešenje. U međuvremenu sam se ipak pitala da li mi je Alexa u tom trenutku zaista potrebna. Znala sam da nije, jer je koristim za buđenje, slušanje vesti i muzike. Tog jutra me nije probudila, a vesti sam mogla da poslušam ili pročitam sasvim jednostavno na internetu. Takođe, da poslušam i bilo šta od muzike.

Međutim, bila sam uporna da pronađem rešenje i shvatim iz kog razloga tog 21. januara Alexa nije radila čitava tri sata i više. U toj bespomoćnoj pretrazi, na društvenim mrežama primetila sam hashtag #alexadown, kao i vest o tome da Amazonov pametni zvučnik “Echo dot”, kako ga još nazivaju, ne radi celog jutra i da je izazvao mnoge nelagodnosti ii probleme kod korisnika.

Na društvenim mrežama čitam postove i tvitove, od šala do ozbiljnih pretnji. Mnogi ljudi su tog jutra zakasnili na posao, neki od njih nisu mogli da upale svetlo u kupatilu ili podignu roletne. Drugi da upale televiziju ili skuvaju kafu.

Lakše i brže do potrebnih, ali i nepotrebnih informacija

Alexu sam kupila u vreme prvog talasa pandemije i kada sam, zbog zaraze korona virusom, ostala skoro mesec dana u kući. U toj nedoumici svega i svačega, odlučila sam ipak da ona i nije tako loše rešenje, barem za one korisne stvari i informacije. Rekla sam sebi da je nikada neću povezati sa kućnim aparatima, jer neki otpor mora da postoji. Moja sestra je Alexu povezala sa svim svetlima i lampama u kući. Baba mog prijatelja sa televizorom.

Moje limitirano korišćenje ovog pametnog uređaja, osim vesti, muzike i buđenja, svodi se i na po koju molbu da me podseti na neki važan datum ili sastanak. Iskreno izbegavam takvo odlaganje pamćenja važnih događaja ili sastanaka. Međutim ponekad je pitam i za neku informaciju koju i sama mogu da pronađem na internetu. Ona je ipak brža u tome. Moja sestra je, osim za paljenje svetla, koristi kao asistenta u kuvanju. Moj kolega isključivo za viceve. Alexa ponekad ume da pita svoje korisnike da li žele da im ispriča koji novi vic.

Nekoliko puta sam joj rekla da je glupa, zato što nije znala da odgovori na postavljeno pitanje. Na tu zamerku, ona ima uvek isti odgovor, koji kaže da to nije lepo i kulturno, ali da će se potruditi da bude bolja u budućnosti i nauči još informacija.

Osim ogromnog znanja koji ovaj softver svakako poseduje, za sada je razvio više od 100.000 veština tj. zadataka koje može da ispuni i na taj način pomogne korisnicima pri rešavanju određenog problema. U 2020. godini više od 10 odsto njenih korisnika koristilo ju je za online kupovinu. Prošle godine, na listu proizvoda za kupovinu koju korisnici prave uz njenu pomoć pre nego što odu u prodavnicu, samo u Italiji unešeno je više od tri miliona proizvoda.

Sve više korisnika

Nešto slično sa Alexom se dogodilo 2018. godine, kada je na dan samog Božića, 25. decembra, prestala da radi na nekoliko sati, govoreći da ništa ne razume.

Nadležni iz Amazona su se tada izvinili i naglasili da je razlog verovatno sve veći broj korisnika ovog pametnog uređaja. U to vreme, kompanija je objavila izveštaj da je registrovala više od 10 miliona vlasnika Alexe. Danas samo u Americi ima oko 40 miliona njih, a prema predviđanjima kompanije Amazon do 2025. godine biće oko 130 miliona korisnika širom sveta.

Ta brojka nije procentualno velika, ako se uzme u obzir ukupan broj stanovnika u Evropi, gotovo 500 miliona. Međutim, od kraja 2018. godine, kada je ovaj pametni zvučnik stigao na evropsko tržište, tendencija je stalni porast.

Samo u Italiji, u prve tri godine od kada se Alexa koristi u zemljama Evrope, aktivni korisnici rastu preko 80 odsto, iz godine u godinu.

Pored nje, tu su i mnogi drugi pametni uređaji i softveri koji se, rado ili ne, sve više koriste. Kao što je Siri koja služi da pomogne korisnicima Appleovih uređaja. Zatim Tobi, virtuelni asistent mog internet provajdera, a koji me je nedavno držao na telefonu više od sat vremena. Onda je napokon progovorio pravi ljudski glas, koji mi je rekao da na žalost ne može da mi pomogne, već da instaliram njihovu aplikaciju i prijavim problem. Dok sam skidala tu aplikaciju, registrovala se i konačno prijavila problem koji sam imala sa internetom, razmišljala sam o babi mog prijatelja dok recimo razgovara sa Tobijem i o tome koliko su nam zaista pametni softveri i veštačka inteligencija na usluzi, koliko nam olakšavaju, a koliko otežavaju život.

Izvor: Al Jazeera