Poslušao sam je – čuvam se

Ljubazno i fino mi je objasnila da je sada u Beogradu i da se bavi homeopatijom, te odmah ponudila preparat koji pomaže i kod korona virusa. „Ja sam taj proizvod izbacila na tržište. Provereno sada već i kod corone. I čuvaj se“.

Poslušao sam njenog starijeg kolegu koji je rekao da je najbolja vakcina koja je dostupna (EPA)

Sedeo sam sa njom u školskoj klupi. Osam godina se družili. Čekali nekoliko Novih godina zajedno, prošli nekoliko školskih ekskurzija, putovali u Poljsku zajedno, kada je bilo dovoljno 100 nemačkih maraka za desetak dana provoda i bahanalija u toj zemlji.

Nas četvoro je bilo nerazdvojno u osnovnoj. Srednja škola nas je razdvojila, a potom godine posle opet spojile. Veza je bio doktor koji je prošle godine umro od korone. Škola koju je završila i moja školska drugarica zvaće se po njemu.

Diplomirala je najpre srpski jezik i književnost, a potom i Medicinski fakultet. Dugo nisam ništa znao o njoj. Čuo sam da je radila u Crnoj Gori, a onda i da je promenila ime i da se ne zove više isto kao nekada u osnovnoj školi.

Našao sam je na Fejsbuku sa novim imenom. Ljubazno i fino mi je objasnila da je sada u Beogradu i da se bavi homeopatijom, te odmah ponudila preparat koji pomaže i kod korona virusa. „Ja sam taj proizvod izbacila na tržište. Provereno sada već i kod corone. I čuvaj se“.

Poslušao sam je – čuvam se. Najpre sa dve kineske, a onda i trećom Fajzer vakcinom. Poslušao sam njenog starijeg kolegu koji je rekao da je najbolja vakcina koja je dostupna. Početkom godine to je u Srbiji bila kineska. Taj njen kolega kaže da je sada najbolje izabrati najefikasiju vakcinu, a da je to Fajzer.

Koliko god na početku dostupna vakcina bila slabo efikasna, očigedno da je odradila svoj posao jer sam zbog posla uglavnom išao u žarišta korone. Sada nakon Fajzera nadam se da ću bez brige nastaviti obilazak žarišta korone , odnosno ona mesta u kojima ljudi i dalje ne veruju u vakcine bez obzira što su im dostupne. Tutin je prvi cilj.

Sve pišem jer je moja školska drugarica potpisala peticiju protiv vakcinacije dece. Kaže ona i kolege koje isto misle su za medicinu zasnovanu na dokazima, za slobodu izbora i protiv svakog oblika diskriminacije i, što je najvažnije, apsolutno su protiv vakcinisanja dece novom medicinskom tehnologijom primenjenom u „mRNK vakcinom“ koja nije dovoljno ispitana.

Tom nedovoljno ispitanom vakcinom ja sam vakcinisao maloletno dete. Nisam završio ni filološki fakultet ni medicinski. Sa homeopatijom sam se susreo dok sam lečio dete od čestih upala grla i krajnika. Skroz izbezumljeni davali smo detetu homeopatske tabletice. Ništa se nije desilo i dalje je bilo čestih upala grla.

Znaš šta?, draga školska drugarice, sve je prestalo kada je operisala krajnike.

Zato, pozivaj se ti na slobodu izbora i pozivaj se na diskriminaciju, ali ja bih zaista bio presrećan da se vratiš srpskom jeziku i književnosti. Tvoji sastavi na kontrolnom iz srpskog bili su najbolji.

Izvor: Al Jazeera